Aizvadīta online konference “Es atgriežos Latgalē”

2019. gada 27. novembrī pl. 18.00 pēc Latvijas laika notika remigrācijas jautājumiem veltīta online konference “Es atgriežos Latgalē”. Ar video uzrunu to atklāja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce. Konferencē piedalījās pārstāvji no:

1. sesijā par Daugavpils pilsēta atbalstu remigrācijas jomā stāstīja Ivonna Orlova, savukārt par Integration.lv – Informācijas centra iebraucējiem pakalpojumiem pastāstīja reģionālā kontaktpunkta “Latgale” vadītāja Ilze Čāmāne!

2. sesija “Nodarbinātība, darba iespējas”

“Ko remigrantiem būtu jāzin par darba tirgu Latvijā, kādas ir nākotnes tendences, kā sazināties ar darba devēju attālināti?”, par šiem un vēl citiem aktuāliem jautājumiem pastāstīja NVA Daugavpils filiāles vadītāja vietniece Inna Bočarova!

NVA Daugavpils filiāles EURES konsultante Ilga Lauska sniedza plašāku ieskatu par EURES pakalpojumiem remigrantiem.

“Pie mums Latgalē ir profesionālais dienests” – šādi Santa Pastare, Zemessardzes 36. kājnieku bataljona civilmilitārās sadarbības pārstāve, aicina ikvienu interesantu stāties karavīru rindās, pastāstot “kā kļūt par vienu no mums”!

3. sesija “Izglītība bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem”

“Mēs atgriezāmies, jo vēlamies, lai mūsu bērni izglītību iegūst Latvijā” – arvien biežāk apgalvo vecāki, kuri atgriežas dzimtajā Daugavpilī ar savām atvasēm. Par izaicinājumiem un risinājumiem izglītības pieejamībā Daugavpils pilsētā pastāstīja Ināra Sprindžuka, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes Izglītības satura nodaļas vadītāja.

“Kādas ir studiju iespējas un kā notiek diplomu atzīšana, ja iepriekšējā izglītība iegūta ārzemēs?” – par to plašāk pastāstīja Daugavpils Universitātes Sabiedrisko attiecību menedžere Kristīne Daņilova!

Latvijā arvien pieprasītākas kļūst mācības pieaugušajiem. Ko var apgūt šo programmu ietvaros, pastāstīja Ilze Onzule, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes Izglītības metodiķe pieaugušo izglītības jautājumos.

Noslēdzošās 4. sesijas “Atbalsts uzņēmējdarbībā” viesi bija trīs kungi:

  • Andris Kucins, LPR Uzņēmējdarbības centra vadītājs,
  • Vladislavs Stankevičs, Latgales SEZ pārvaldnieka vietnieks,
  • Andrejs Zelčs, Daugavpils biznesa inkubatora vadītājs,

kuri pastāstīja par instrumentiem, kas Latgalē rada labvēlīgu vidi uzņēmējdarbībai un kādu atbalstu var saņemt tie remigranti, kuri vēlas uzsākt vai “pārcelt” savu saimniecisko darbību pēc atgriešanās dzimtenē.

ONLINE TIEŠRAIDES IERAKSTS: