Uzņēmējiem Latgalē ir izaugsme un atbalsts. Atskats uz forumu

Šodien, 18. aprīlī, Latgales reģiona uzņēmēji, uzņēmējus pārstāvošās un atbalsta organizācijas, kā arī pašvaldību pārstāvji kopā pulcējās Daugavpilī, lai piedalītos forumā “Finansējums un atbalsts biznesam Latgalē”. Šī pasākuma ietvaros uzņēmēji tika iepazīstināti ar dažādām valsts un Latgales plānošanas reģiona atbalsta programmām un nosacījumiem, kā arī dzirdēja vairāku uzņēmumu pieredzes stāstus un saņēma konsultācijas no valsts atbalsta institūciju pārstāvjiem.

Forumu atklāja ekonomikas ministrs Viktors Valainis.

Ar aktualitātēm Augšdaugavas novadā iepazīstināja domes priekšsēdētājs Arvīds Kucins. Savukārt Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis sniedza ieskatu valsts, Atveseļošanas fonda un ES fondu atbalsta programmās uzņēmumu attīstībai ar prezentāciju “Valsts #atbalstsuzņēmējiem – impulss produktivitātes kāpināšanai”.

Diskusijā “Kā ar valsts atbalstu sekmēt Latgales uzņēmumu un reģiona ilgtspējīgu attīstību?” piedalījās: ekonomikas ministrs Viktors Valainis; Latgales speciālās ekonomiskās zonas pārvaldnieces vietnieks Vladislavs Stankevičs; Gatis Vorošens, SIA “WELD PRO; Toms Andersons, LTRK Latgales padomes loceklis un Līga Aļijeva, SIA “Himalayan International”.

Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centra vadītājs Andris Kucins prezentēja plānošanas reģiona pašvaldību atbalstu uzņēmējiem t.sk. jaunieviesto pasākumu “Remigrācijas atbalsta pasākums – uzņēmējdarbības atbalsts”.

Uzņēmējiem ir pieejamas arī dažādas Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras – LIAA programmas un atbalsta iespējas, kas uzlabo uzņēmēju konkurētspēju un veicina to izaugsmi, nodrošinot tiem nepieciešamos resursus, zināšanas un atbalstu uzņēmējdarbības attīstīšanā.

Papildus diskusijām foruma dalībniekiem bija iespēja saņemt informāciju no ALTUM un Centrālās finanšu un līgumu aģentūras pārstāvjiem par pieejamajām atbalsta programmām. Tāpat bija iespēja uzzināt par digitālo transformāciju un citām ES fondu iespējām.

Forumu noslēdza kontaktbirža, kurā komersanti un interesenti varēja saņemt konsultācijas par atbalsta instrumentiem un atbalsta saņemšanas nosacījumiem no dažādām organizācijām un institūcijām:

Foruma ieraksts