Vērienīgā pasākumā “Latgales diena 2022” tika godināti Latgales reģiona uzņēmēji

Trešdien, 2022. gada 9. novembrī, Latgales plānošanas reģiona (LPR) organizētā pasākuma “Latgales diena 2022” laikā tika atklāti un apbalvoti Latgales uzņēmējdarbības centra (LUC) ikgadējā konkursa “Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2022” laureāti.

“Latgales diena” ir pasākums, kas jau otro gadu kļūst par LPR gada nogales vērienīgāko notikumu, kas ir veltīts Latgales reģiona uzņēmējdarbības aktivizēšanai un attīstībai, Latgales pārstāvniecības darbības popularizēšanai, kā arī vietējo uzņēmēju piedāvāto iespēju un reģiona kā tūrisma galamērķa prezentēšanai. Tā tika rīkota EEZ grantu projekta “Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Latgales plānošanas reģionā” ietvaros.

Pasākuma laikā gan klātienē – Fantadroma mājīgajās telpās Rīgā – gan tiešraidē Delfi Live un LPR Facebook mājas lapā visi bija aicināti iepazīt Latgali no jauna – sekojot līdzi Latgales čaklo mājražotāju un talantīgo amatnieku piedāvājumam, iepazīstoties ar veiksmīgajiem konkursa “Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2022” laureātiem, kā arī izbaudīt populāru mākslinieku – Dināras Rudānes, grupas “Baritoni” un Vinetas Elksnes priekšnesumus, kā arī lielisko pasākuma vadītāju – pazīstamā latgaliešu influencera Laura Zalāna un vienmēr atraktīvās saimnieces Vijas Kudiņas uzburto atmosfēru un sagādātos pārsteigumus!

Latgale ir tā vieta, kurā mutuļo un realizējas idejas, rodas jauni, inovatīvi piedāvājumi tirgū. Mūsu cilvēkos un uzņēmumos ir milzīgs spēks un potenciāls. Šogad jau 9. gadu tikāmies Latgales uzņēmējdarbības centra rīkotā konkursa “Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2022” laureātu sumināšanā. Jāatzīmē, ka šī gada konkursā tika saņemts rekordliels pieteikumu skaits – 80 pieteikumi 8 nominācijās: Gada amatnieks, Gada mājražotājs, Gada jaunais tūrisma pakalpojuma sniedzējs, Gada sociāli atbildīgs uzņēmums, Gada inovācija, Gada jaunais uzņēmums, Gada uzņēmīgākais remigrants Latgalē un pirmo reizi konkursa vēsturēs izveidotā nominācijā “Gada speciālās ekonomiskās zonas uzņēmums Latgalē”.

“Kopš 2014. gada, kad konkurss tika rīkots pirmo reizi, daudz kas ir mainījies tā norisē, taču joprojām ir grūti izvēlēties labāko no labākajiem, jo vietējie reģiona uzņēmēji ik gadu mūs pārsteidz, veicot nozīmīgu ieguldījumu Latgales reģiona attīstībā. Šī brīža situācija, kurā mēs dzīvojam, ir tāda, ka mums visiem ir jāsadodas rokās – valdībai, uzņēmējiem, pašvaldībai, iedzīvotājiem un ir svarīgi, lai mēs to izdarām laicīgi. Tā ir tā situācija, kad mums jābūt vienotiem un tie cilvēki, kurus mēs godinām ir spējuši to pierādīt,” atzīmē LPR Attīstības komisijas priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs.

Pasākuma laikā ar savu klātbūtni pagodināja un apsveikuma vārdus veltīja, kā arī konkursa laureātiem balvas pasniedza bijušais Valsts prezidents Raimonds Vējonis,  Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards, 14. Saeimas deputāts Rihards Kozlovskis, LPR Attīstības padomes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs (VARAM) Artūrs Toms Plešs, Norvēģijas karalistes Latvijā vēstnieces vietniece Jannicke Bain (Jannike Baina), bijušais VARAM ministrs Edmunds Sprūdžs, Rēzeknes valstspilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, pašreizējās Saeimas deputāti Anna Rancāne un Juris Viļums. Jaunizveidotajā nominācijā “Gada speciālās ekonomiskās zonas uzņēmums Latgalē” laureātu sumināja Latgales speciālās ekonomiskās zonas Uzraudzības komisijas vadītājs Jānis Lāčplēsis.

Sirsnīgi sveicam “Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2022” laureātus:

GADA SOCIĀLI ATBILDĪGS UZŅĒMUMS SIA “Pulsar Optics” / Latgales speciālās ekonomiskās zonas uzņēmums, kas ar savu darbību un pasākumiem veicināja Latgales atpazīstamību Latvijā un pasaulē. Plaši nodarbojies ar labdarību, kā arī sniedzis lielu ieguldījumu savos darbiniekos, ceļot to kvalifikāciju, kā arī rūpējoties par viņu labbūtību.

GADA AMATNIEKS – keramiķe Nellija Dzalba / Nellija Dzalba ir Daugavpils Māla mākslas centra jaunākā keramiķe. Viņa piedalās izstādēs, simpozijos un festivālos Latvijā un ārvalstīs, godam nesot Latvijas vārdu visā pasaulē.

GADA JAUNAIS TŪRISMA PAKALPOJUMS – kempings „Adamova” / Vieta Daugavas krastā, kur ikviens varēs atrast sev sirdij tīkamu atpūtu-  pavadīt laiku koka namiņā, glempingā, laivojot, ejot pirtī un kublā.

GADA JAUNAIS UZŅĒMUMS – “Kureti Café” / Aktīvā dzīvesveida centrs, kas dod iespēju ģimenēm pavadīt vairāk laiku kopā, satikties ar draugiem, organizēt seminārus un konferences. No 2021. gada šis centrs ir pavēris plašu iespēju klāstu visiem interesentiem.

GADA INOVĀCIJA – Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas uzņēmums “OptoElektronika LV”/Uzņēmums ar dažādiem jauniem inovatīviem risinājumiem ražo elektroniskos vadus un tīkla kabeļus. Sistemātiski atbalsta Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas studentus ar prakses un darba vietām, konsultācijām satura veidošanā kā arī ar iespaidīgiem iekārtu dāvinājumiem.

GADA MĀJRAŽOTĀJS – “Kazanova” / Uzņēmums ir īpašs ar to, ka viņi ražo dažādu garšu brendijus, uzlējumus un vīnus no pašu saimniecībā ievāktiem āboliem.  Jūs noteikti būsiet viņu satikuši jau dažādos pasākumos, gadatirgos vai “Riga Food” izstādē.

GADA UZŅĒMĪGĀKAIS REMIGRANTS LATGALĒ – podniece Agnese Čakša / Kopā ar dzīvesbiedru iekārtojot darbnīcu, darina māla traukus un māla gaisa aromatizētājus ar dabas materiālu nospiedumiem un interesantām krāsu glazūrām. Ar savu darbošanos atdzīvinājusi lauku teritoriju un sniedz ekonomisko pienesumu. 

GADA SPECIĀLĀS EKONOMISKĀS ZONAS UZŅĒMUMS LATGALĒ – Latgales speciālās ekonomiskās zonas  uzņēmums “Light Guide Optics International” / Augsto tehnoloģiju uzņēmums, kas sasniedzis labākos rezultātus starp speciālos ekonomisko zonu kapitālsabiedrībām Latgalē, Nodarbojas ar optisko šķiedru, optisko šķiedru izstrādājumu un mehānisko detaļu ražošanu un projektēšanu. Šis uzņēmums jau 4 gadus darbojas Latgales speciālajā ekonomiskajā zonā, nodarbinot vairāk kā 200 vietējo iedzīvotāju. Uzņēmuma produkti tiek izmantoti zinātnes, industriju un medicīnas nozarē un ir kļuvis par līderi šķiedru optikā pasaules mērogā.

Pasākuma “Latgales diena 2022” video ieraksts ir pieejams ŠEIT!

Papildus informācija:

Latgales uzņēmējdarbības centrs, luc@lpr.gov.lv, tālr. 29957750