LPR Rēzeknē piedalās valstiski nozīmīgos pasākumos

Piektdien, 2020.gada 25. septembrī Latgales plānošanas reģiona administrācija Rēzeknē piedalījās virknē pasākumu, kuru rīkošanā aktīvi iesaistījās.
Rīta pusē Rēzeknes pilsētas domes sēžu zālē notika Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes sēde, kurā Valsts ieņēmumu dienests ģenerāldirektore Ieva Jaundzema ar pašvaldību vadītājiem pārrunāja būtiskus jautājumus, kas saistīti ar godprātīgas nodokļu saistību izpildes veicināšanu, kā arī “aplokšņu” algu izskaušanu, demonstrējot dažādus statistikas rādītājus atalgojuma un uzņēmējdarbības jomās.
Pēc sēdes, tās dalībnieki devās uz nule atklāto Olimpisko centru Rēzekne, kur apmeklēja izstādi “Latgales uzņēmēju dienas 2020“, kas ir katra reģiona gada lielākais uzņēmējdarbības pasākums, kas veicina reģionālo uzņēmumu atpazīstamību, sniedz iespēju paplašināt gan savu sadarbības partneru, gan klientu loku.
Tā ietvaros norisināsies jau tradicionālais biznesa forums “Digitalizācija: mūsdienīgas uzņēmējdarbības priekšnoteikums”.

Ņemot vērā valstī noteiktos publiskās pulcēšanās ierobežojums, klātienē festivālu varēja apmeklēt ierobežots skaits cilvēku, tāpēc tika nodrošināta iespēja visiem interesentiem sekot līdzi foruma norisei un pārējām festivāla aktivitātēm attālināti.

Festivāla svinīgā atklāšanā piedalījās Latvijas Valsts prezidents Egils Levits, Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, LTRK prezidents Aigars Rostovskis, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Kaspars Rožkalns un Latgales Plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja vietnieks Sergejs Maksimovs.

Festivāla pirmās dienas programma tika veidota divos satura blokos: “Digitalizācija: mūsdienīgas biznesa vides priekšnoteikums” un pieredzes stāstu sērija “No idejas līdz veiksmīgai realizācijai”, lai klātesošajiem dotu gan noderīgus padomus, gan arī iedvesmotu turpmākajiem darbiem.

Pēc festivāla svinīgās atklāšanas sākās foruma sadaļa, kura veidota kā diskusiju cikls sadarbībā ar tehnoloģiju uzņēmumu Tet, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju un CV-Online Latvia. Tā sesijas veidotas tā, lai būtu maksimāli noderīgas uzņēmējiem, jo aptver daudz aktuālu tēmu, tostarp tehnoloģijas, IT, kā arī izmaiņas profesiju jomā.
Pasākumā Latgales plānošanas reģiona stendā apmeklētājiem bija iespējams uzzināt par Latgales Uzņēmējdarbābas centra, remigrācijas, Latgales speciālās ekonomiskās zonas aktivitātēm un piedāvātajām iespējām.
Dienas laikā LPR pārstāvji apmeklēja gan Ziemeļvalstu dienu Rēzeknē pasākumus, tikās ar Ziemeļvalstu vēstniekiem, kā arī piedalījās Valsts prezidenta Latgales vēstniecība GORS rīkotajā noslēguma diskusiju ciklu pasākumā par latviešu vēsturiskajām zemēm. Valsts prezidents Egils Levits diskutēja par Latgales identitātes kultūrvēsturisko un mūsdienīgo rakursu.
Valsts prezidents akcentēja: “Vakar Saeimā iesniegtais Latviešu vēsturisko zemju likums balstās uz to, ka Latvijas valsts ir veidojusies, apvienojoties latviešu vēsturiskajām zemēm – Vidzemei, Latgalei, Kurzemei, Sēlijai un Zemgalei. Latgales identitāte no šīm vēsturiskajām zemēm ir visspilgtākā, un tā primāri izpaužas latgaliešu valodā un, protams, arī vēsturē un citviet. Likumprojekta jēga, no jūsu pozīcijām raugoties, ir veicināt šo Latgales specifisko identitāti, jo mūsu pašu interesēs ir uzturēt kultūrvēsturisko zemju pastāvēšanu un attīstību, taču valsts pienākums ir to atbalstīt, sekmēt. Likums būs sasniedzis savu mērķi, ja nākamajām paaudzēm identitātes daudzveidība būs pieejama vismaz tādā pašā apmērā, ka tā šobrīd ir pieejama mums. Tad likums būs veicinājis Latvijas valsts ilgtspēju, ieskaitot gan tās tautas, gan nācijas un kultūras identitātes ilgtspēju. Padomju laikos latvisko daudzveidība centās nivelēt, padarīt unificētu. Tagad, 30 gadus vēlāk pēc neatkarības atgūšanas, ir svarīgi to atkal apzināties, jo daudzveidība ir mūsu bagātība. Daudzveidībā slēpjas Latvijas pievilcība, un tā ir šī likumprojekta filosofiskā un politiskā jēga.”
Informāciju sagatavoja: Oskars Zuģickis, LPR sabiedrisko attiecību speciālists