Valsts kancelejas Inovācijas laboratorija izsludina pieteikšanos uz inovācijas sprintu konkursu

Valsts kancelejas Inovācijas laboratorija izsludina pieteikšanos uz inovācijas sprintu konkursu, kas tiks īstenots Latvijas Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna investīciju projekta “Publiskās pārvaldes inovācijas eko-sistēmas attīstība” ietvaros.

Inovācijas sprints paredzēts dažādu, t.sk., kompleksu problēmu kartēšanai, definēšanai, izpētei un risināšanai un ir orientēts uz koprades procesu, nevis ātri sasniedzamu un iepriekš noteiktu rezultātu. Tas ir saturiski atvērts un pielāgojams dizaina domāšanas darbnīcu formāts, kas ierasti sastāv no 5-6 secīgi organizētām un saturiski izrietošām darba sesijām (darbnīcām), kas norisinās 8-10 nedēļu laikā.

Konkursam pieteikumus iesniegt un saņemt atbalstu inovāciju sprintam ir aicinātas valsts tiešās pārvaldes iestādes, pašvaldības un plānošanas reģioni.

Informācija par konkursu, tostarp, konkursa nolikumu, pieteikuma prezentācijas sagatavi un pavadvēstuli apkopota Inovācijas laboratorijas mājaslapā.

Inovācijas sprintu pieteikumu var iesniegt līdz š.g. 26. februārim, nosūtot to uz e-pasta adresi inovacija@mk.gov.lv ar norādi “Pieteikums Valsts pārvaldes Inovācijas sprintu projektu konkursam.”

Lai gūtu atbildes uz jautājumiem par Inovācijas sprintu pieteikumu sagatavošanu, iespējams piedalīties pieteikumu sagatavošanas informatīvajā sesijā 19. februārī plkst. 13.00 tiešsaistē, Microsoft Teams. Pieteikšanās forma pieejama šeit.

Inovācijas laboratorija aicina uz mācībām “Ievads dizainā”

Mācības “Ievads dizainā” tiks organizētas šādās vietās un datumos:
Cēsīs, Vidzemes koncertzālē “Kino Cēsis,” 26./27. februārī;
Rīgā, Valsts kancelejas Inovācijas laboratorijā, 4./5. martā;
Kuldīgā, Adatu fabrikā, 11./12. martā;
Rēzeknē, GORS, 16./17. aprīlī.

Pielikumā mācību programma.
Mācībām var reģistrēties aizpildot šo pieteikuma formu.

Jautājumu gadījumā sazināties ar Inovācijas laboratorijas projekta vadītāja asistentu Kārli Grīnbergu –  karlis.grinbergs@mk.gov.lv (22456841)