Latgales plānošanas reģionā viesojās valsts prezidenta amata kandidāte Elīna Pinto

Šī gada 20. maijā Latgales plānošanas reģionā viesojās valsts prezidenta amata kandidāte Elīna Pinto, lai iepazītos ar Latgales reģiona izaicinājumiem un iespējām. Vizītes laikā tika apspriesta reģionālā nevienlīdzība, atbalsta iespējas, kā arī izaicinājumi remigrācijas, pašvaldību un uzņēmējdarbības jomā.

Elīna Pinto atzīst: “Šobrīd Latgalei un citiem pierobežas novadiem derētu iegūt stratēģiski nozīmīga mērķreģiona statusu un atbalstu ES un NATO ietvarā. Arī šī ir joma, kur ir vieta radošākai un prasīgākai Valsts prezidenta iesaistei. Latgalē dzīvo uzņēmīgi cilvēki, kuri ar drosmīgākiem un mērķētākiem politikas risinājumiem varētu šīs iespējas labāk realizēt.”

Latgales plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Iveta Maļina Tabūne sniedza priekšlikumus Latgales reģiona attīstībai, atbalsta veidu ieviešanai nodarbinātības, uzņēmējdarbības un vides sakārtošanas jomā. Diskusijas laikā tika gūtas vērtīgas atziņu par darbaspēka izglītošanu un piesaistīšanu reģiona vajadzībām, informatīvo telpu, uzņēmējdarbības izaicinājumiem un atbalsta veidiem Latgalē.

Diskusijā piedalījās arī remigrācijas koordinatore Latgalē Astrīda Leščinska, lai sniegtu redzējumu par to, kā remigranti ievieš pārmaiņas reģionā, īsteno savas biznesa idejas, ar kādiem šķēršļiem saskaras ģimenes, pārceļoties uz dzīvi Latvijā.

Elīna Pinto ir latviešu diasporas aktīviste Eiropā, septiņus gadus bija Eiropas Latviešu asociācijas vadītāja. Viņa strādāja dažādās Eiropas Savienības (ES) institūcijās un starptautiskās organizācijās.