Eiropas pagalma svētki. Daugavpilī plaši svinēs Eiropas nedēļu

Maijā visā Eiropā un Latvijā plaši tiek atzīmēta Eiropas diena. Dažādos pasākumos un aktivitātēs kopā stiprinām izpratni par mūsu kā eiropiešu izaugsmes iespējām, solidaritāti, kultūru dažādību un vērtībām, kas mūs vieno.

Mēs varam būt lepni par savu valsti un piederību Eiropai, kas tiecas būt zaļākais kontinents pasaulē, veicina jaunu prasmju apguvi un kāpina savu konkurētspēju citu valstu vidū. Mēs esam daļa no Eiropas Savienības, kas rūpējas par drošību un iestājas par demokrātiju, tiesiskumu un brīvībām.

Demokrātijas nedēļa ir laiks, kad savu dzimšanas dienu svin EUROPE  DIRECT Dienvidlatgale centrs. Gada laikā Centra dažādos pasākumos iesaistījušies vairāki tūkstoši iedzīvotāju. Kopā ar sadarbības ar partneriem esam sarūpējuši plašu svētku nedēļas programmu, kurā iesaistīties varēs ikviens iedzīvotājs. Piedaloties Eiropas svētku pasākumos, stiprināsim savu līdzdalību un atbildību par Eiropas un Latvijas tagadni un nākotni kopā.

Aicinām svinēt Eiropas spēku un vienotību kopā!

Daugavpilī Eiropas nedēļu uzsāksim svinēt  “Eiropas Pagalma svētkos”  3. maijā, kad teju visas dienas garumā no plkst.10:00 līdz 15:00 aktīvi darbosimies Daugavpils Valsts ģimnāzijas un Vienības pamatskolas pagalmā.

Daugavpils iedzīvotājus svētku pagalmā gaidīs skatuve ar plašu izklaides programmu – uzrunām, koncertiem un konkursiem. Apkārt pagalmam varēs  apskatīt un apgūt dažādas prasmes pašvaldības iestāžu (inovāciju centrs, bibliotēka, tehnikumi, Daugavpils Universitāte), jauniešu biedrību u.c. organizāciju teltīs. Pasākums notiks trīs daļās, ik pa stundai mainīsies aktualizēto prasmju programma. Pasākuma izskaņā pl. 13.45 sāksies sadziedāšanās. Latgales plānošanas reģiona paspārnē esošais EUROPE DIRECT Dienvidlatgale centrs pasākumu rīko sadarbībā ar Daugavpils pilsētas Kultūras, Izglītības, Jaunatnes un Sporta departamentiem, kā arī ar Daugavpils Valsts ģimnāziju un Vienības pamatskolu.

Šai dienā, (03. maijā) sadarbībā ar Latgales Centrālās bibliotēkas ESIP centru un Daugavpils Saskaņas pamatskolu  LCB Ģimenes digitālo aktivitāšu centrā pl.:11.00 notiks Eiropas valodu pasākumsErasmus+ darbnīca“. Pasākumā dalībnieki varēs iegūt informāciju par ES. Pasākuma saturu kuplinās Spānijas, Polijas, Ziemeļmaķedonijas un Turcijas jaunieši, kuri demonstrēs prezentācijas savās valodās par valstīm, kuras tie pārstāv. Pasākuma darba valoda – angļu.
Pasākumā dalībnieku skaits ierobežos!

9. maijā, svinot Eiropas dienu,  J. Pilsudska Daugavpils Valsts poļu ģimnāzijā notiks “Eirospēle“, kurā pilsētas skolu jauniešu komandām astoņās stacijās būs iespēja iziet un atbildēt uz jautājumiem par ES valodām, ēdieniem, tautastērpiem, himnām, ievērojamākām vietām, interesantiem faktiem, un, protams, par ES valstīm un pilsētām.

9. maijā Augšdaugavas novada kultūras centrā “Vārpa” kuplam jauniešu pulkam tiks rīkots izglītojoši informatīvs pasākums Mega ERASMUS. Tajā būs iespēja uzzināt par Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras piedāvātajām iespējām. Pasākuma otrajā daļā Latgales reģiona jaunatnas saliedēšanai, sadarbībā ar biedrību “Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs”, tiks rīkotas “Prāta spēles”, kurās labākā komanda ar Eiropas Parlamenta deputāta Ivara Ijaba atbalstu dosies iepazīšanās braucienā uz Eiropas Parlamentu Briselē.

Pasākumam līdz 05.05.23. var pieteikties: izglītības iestādes (ne vairāk kā divas komandas no vienas iestādes), jauniešu biedrības vai jauniešu grupas līdz 4 cilvēkiem komandā, aizpildot pieteikuma formu ej.uz/eiropasdienadaugavpili23.

Eiropas eksāmens