Notikusi biznesa ideju konkursa “Nākotnes atslēga 2022” 1.kārtas pieteikumu izvērtēšana

2022.gada 7.aprīlī notika inovatīvu biznesa ideju konkursa “Nākotnes atslēga 2022” Vērtēšanas komisijas sēde, kuras sastāvā tika iekļauti eksperti, kas darbojas uzņēmējdarbības veicināšanas, inovāciju, tehnoloģiju pārneses jomā vai pārstāv uzņēmējus apvienojošas organizācijas:

  • Andris Kucins,  Latgales uzņēmējdarbības centra vadītājs;
  • Vladislavs Stankevičs, Latgales speciālās ekonomiskās zonas pārvaldnieka vietnieks;
  • Mudīte Kiseļova, projekta “UAP Latgale” vecākā komercdarbības speciāliste;
  • Vita Pučka, AS Attīstības finanšu institūcijas Altum Latgales reģiona vadītāja;
  • Jeļena Dedele, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Daugavpils Biznesa inkubatora vecākā projektu vadītāja.

Kopumā biznesa ideju konkursam “Nākotnes atslēga 2022”, kas tiek organizēts Latgales plānošanas reģiona EEZ grantu projekta “UAP Latgale” ietvaros, sadarbojoties ar Latgales uzņēmējdarbības centru,- tika iesniegti 22 biznesa ideju pieteikumi (kuru autori pārstāv tādas Latgales teritorijas kā Daugavpils un Rēzekne, Preiļu, Augšdaugavas, Balvu un Rēzeknes novadus). Šoreiz pieteikumu iesniedzēji bija patiešām pacentušies, jo tika saņemtas idejas visdažādākajās jomās – sākot no inovatīvām kaķu mājām un beidzot ar augstas pievienotās vērtības produktu izstrādi.

Saskaņā ar konkursā apstiprināto NOLIKUMU, Vērtēšanas komisija izvērtēja ikvienu iesniegto biznesa idejas pieteikumu – rezultātā dalībniekiem bija iespējams saņemt maksimāli 100 punktus par savu iesniegto pieteikumu.

Apkopojot izvērtēšanas rezultātus, no 22 biznesa ideju pieteikumiem 15 tika izvirzīti konkursa otrajai kārtai. Saskaņā ar nolikuma prasībām, visiem dalībniekiem, kas tika izvirzīti dalībai konkursa 2.kārtā, ir jāsagatavo savas biznesa idejas prezentācija un jāiesūta uz e-pastu: uap.latgale@lpr.gov.lv līdz 2022. gada 19. aprīlim plkst. 23.59.

Visi konkursa otrās kārtas dalībnieki tiek aicināti prezentēt savu biznesa ideju klātienē, noslēguma pasākumā, kas notiks 2022.gada  27. aprīlī (vieta un laiks tiek precizēts). Noslēguma pasākumā tiks paziņoti konkursa uzvarētāji.

Kā atzīst biznesa ideju konkursa “Nākotnes atslēga 2022” Vērtēšanas komisijas priekšsēdētājs, Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centra vadītājs Andris Kucins:  “Jebkuras veiksmīgas uzņēmējdarbības pamatā sākotnēji ir pārdomāta ideja un entuziasma bagāts īstenotājs! Ceram, ka konkursa 2.kārtā mums būs iespēja iepazīties ar kolorītām biznesa ideju prezentācijām un aizrautīgiem inovatīvu ideju autoriem!”

Lai dalībniekiem būtu iespējams vieglāk sagatavoties savas idejas prezentācijai, aicinām pietiekties semināram “Publiskā runa savas idejas prezentēšanai”, kas notis 11., 13. aprīlī, sīkāka informācija par semināru atrodama  šeit: lpr.gov.lv/lv/2022/interesenti-aicinati-pieteikties-seminaram-publiska-runa-savas-idejas-prezentesanai/

Informējam, ka visi konkursa dalībnieki pēc Vērtēšanas komisijas sēdes saņēma lēmumu par sava pieteikuma statusu uz pieteikumā norādītajām e-pasta adresēm.

Aicinām sekot līdzi informācijai konkursa organizatoru oficiālajā mājas lapā www.lpr.gov.lv, sociālo tīklu lapās www.facebook.com/UAPLatgale, www.tiktok.com/@latgalebiznesam  vai www.instagram.com/latgale_biznesam/.

Pasākums tiek rīkots Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014.-2021.gada perioda programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” atbalstītā projekta ”Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Latgales plānošanas reģionā” ietvaros.
Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai!
#EEANorwayGrantsLatvia

Papildus informācija:
uap.latgale@lpr.gov.lv
Tālr. +371 29957750