Aicinājums piedalīties projekta “UAP Latgale” preses konferencē

Latgales plānošanas reģions (LPR) aicina piedalīties Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014.-2021.gada perioda programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” atbalstītā projekta ”Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Latgales Plānošanas reģionā” (akronīms UAP Latgale) ietvaros rīkotajā preses konferencē, kas notiks šī gada 30.augustā plkst. 10.00 tiešsaistes platformā ”Zoom”.

Lai veicinātu vietējo attīstību Latgales plānošanas reģionā, stiprinātu reģionā ietilpstošo pašvaldību kapacitāti uzņēmējdarbības jautājumos, īstenotu dažādus pasākumus nodarbinātības un uzņēmējspēju veicināšanai, LPR sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) un Norvēģijas Karalistes Agderes reģionālā līmeņa pašvaldību īsteno projektu ”Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Latgales plānošanas reģionā”.

Kopš projekta uzsākšanas 2021.gadā, daudz un dažādas aktivitātes jau ir realizētas, kā arī gūti pirmie rezultāti, par kuriem projekta īstenotāji un partneri plašāk pastāstīs preses konferences ietvaros, informējot arī par projektā plānotajām aktivitātēm un iespējām.

Plašāk tiks informēts par reģionam specifisku risinājumu nodarbinātības un Latgales konkurētspējas paplašināšanai – par 4 interešu izglītības programmu izstrādi uzņēmējdarbības jomā dažāda vecuma bērniem un jauniešiem. Paredzēts, ka interešu izglītības programmas varēs izmantot ikviens, kurš strādā ar bērniem un jauniešiem, kam ir aktuāla uzņēmējprasmju attīstīšana konkrētajās vecuma grupās. Izglītotāji varēs izmantot sagatavotus mācību materiālus, kas ietvers ne tikai teorētisku ieskatu par dažādām uzņēmējdarbības tēmām, bet arī praktiskās metodes darbam nodarbībās.


Darba kārtībā:

  • Informācija par projektā sasniegtajiem rezultātiem un plānotajām aktivitātēm:

Latgales plānošanas reģiona projekta “UAP Latgale” vadītāja S. Teivāne; VARAM Valsts ilgtspējīgas attīstības plānošanas departamenta direktors R. Bremšmits un Agderes reģionālās pašvaldības (Norvēģija) starptautiskās sadarbības konsultants L. Holmer-Hoven.

  • Informatīva prezentācija par interešu izglītības programmām “Es – uzņēmējs!”

Programmu izstrādātāji – biedrības “Junior Achievment Latvija” pārstāvji.


Dalībai preses konferencē lūdzam pieteikties līdz šī gada 29.augustam ej.uz/UAP_PresesKonference. ZOOM pieslēgšanās links tiks nosūtīts reģistrētajiem dalībniekiem.

Papildus informācija:

tālr. +371 29118992; e-pasts: uap.latgale@lpr.gov.lv

Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai!

#EEANorwayGrantsLatvia