20.augustā notiks Latgales Ūdens festivāls 2022

Priecāsimies redzēt visus – gan lielus, gan mazus – šī gada 20. augustā 💦Latgales Ūdens festivālā💦 un festivālam veltītajā lielkoncertā “Ūdens lāse Latgales dvēselei”! 2022.gada 20.augustā Latgales plānošanas reģions (LPR) organizē Latgales Ūdens festivālu, kas tiek rīkots pārrobežu projekta “Pure Water” ietvaros! Lai popularizētu ūdens resursu Latgalē un ūdens nozīmi cilvēka dzīvē, pirmo reizi Latgales plānošanas reģions sadarbībā ar Preiļu novada pašvaldība projekta Pure Water Cross-Border Cooperation Programme 2014-2020 ietvaros organizē Ūdens festivālu – un šoreiz tas notiks Preiļos, kur novada svētku ietvaros Preiļu parka pludmalē un estrādē notiks dažādas festivāla norises:
💧būs gan izbraucieni ar plostu un ūdens bumbām,
💧radošās darbnīcas,
💧meistarklases,
💧konkursi un vakara noslēgumā lielisks koncerts ar populāru mūziķu piedalīšanos!
Šī publikācija ir sagatavota ar Eiropas Savienības finansiālu atbalstu. Par tās saturu pilnībā atbild Latgales plānošanas reģions un tā var neatspoguļot Eiropas Savienības viedokli. Programmu līdzfinansē Eiropas Savienība.
Plkst. 20.00 Preiļu parka estrādē aicinām apmeklēt Ūdens festivāla lielkoncertu “Ūdens lāse Latgales dvēselei”. Koncertā piedalās: Atis Ieviņš, Dināra Rudāne, grupa “Citi zēni”, Jānis Stībelis, Dainis Skutelis, Ieva Sutugova, Normunds Pauniņš, grupa “Oranžās”, muzikālā grupa Jura Kristona vadībā. Režisors – Valdis Pavlovskis. Koncertu vadīs atraktīvais grupas “Citi zēni” solists Jānis Pētersons!
Savukārt visus bērnus un jauniešus līdz 16 gadiem aicinām piedalīties Latgales Ūdens festivālam veltītajā zīmējumu un video konkursā “Ūdens lāse Latgales dvēselei”! Iesūtītos darbiņus vērtēs Latgales plānošanas reģions Attīstības padomes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs, video mākslinieks Krists Krūskops un māksliniece Elita Patmalniece! Papildus info par konkursu: ieej.lv/VGHhh
Konkursa laureātu godināšana notiks Ūdens festivāla laikā, kur LPR Attīstības padomes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs un māksliniece Elita Patmalniece vadīs uzvarētāju apbalvošanu!
Ūdens ir tas dabas resurss, kurš cilvēkam ir ļoti vajadzīgs, taču ikdienā mēs bieži vien neaizdomājamies par to! Lai mainītu ūdens lietošanas paradumus, vairāk taupītu to resursu, kas mums ir dots un uzsvērtu ūdens nozīmi cilvēka dzīvē, projekts Pure Water paredz aktivitātes sabiedrībai ūdens resursa popularizēšanai. Projekta izskaņā Latgales Ūdens festivāls apvienos visus, lai kopīgi aizdomātos par ūdens nozīmi cilvēka dzīvē! Aicinām baudīt Ūdens festivāla pasākumus Preiļu novada svētku ietvaros visas dienas garumā!

 

Papildus informācija: Natālija Kurakina, e-pasts: natalija.kurakina@lpr.gov.lv