Nāc, satiec Latgales amatniekus Kalnciema tirgū!

Latgales plānošanas reģions sirsnīgi aicina šī gada 16. oktobrī Rīgā, Kalnciema kvartālā apmeklēt Latgales amatnieku un mājražotāju tirdziņu “Latgalīši Reigā bauc!” 

Šī publikācija ir sagatavota ar Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020. gadam finansiālu atbalstu. Par tās saturu pilnībā atbild Latgales plānošanas reģions un tā var neatspoguļot Programmas, Programmas dalībvalstu Latvijas un Krievijas, kā arī Eiropas Savienības viedokli.

Tirgū būs iespējams iepazīties ar dažādu amatniecības nozaru Latgales amatnieku darbiem. Ļoti bagātīgi pārstāvēta tiks keramika: gan tradicionālā un iemīļotā Pauliņu keramika, gan jauno keramiķu mākslas darbi no Lības Ločmeles, Nellijas Dzalbas, Raivo Andersona un Kristīnes Nicmanes.

 

Plašā klāstā tiks piedāvāta iespēja iegādāties arī ādas izstrādājumus – modernās Zelma Kraft somas, Kristāla kurpītes darinātās jostas un siksnas, kā arī Ludmilas Morozovas darinātās burvīgās ādas rotas.

 

Arī pašiem mazākajiem tirgus apmeklētājiem būs ko redzēt un iegādāties – Tatjanas Sorokinas mīkstās rotaļlietas un MiPe Design darinātos apģērbus.

 

Sirdspriekam un skaistumam vitrāžas piedāvās Elvīra Škutāne, visus priecēs mākslinieces Ingas Salmiņas stikla rotas un trauki. Pērļotas smukumlietas tirgos Liena Brūvere un pirmo reizi Latgales amatnieku tirgū dekoratīvās sveces piedāvās Elita Gudziševska.

 

Saimniecībā noderīgus koka izstrādājumus tirgos Eco Pinus, savukārt Ilga Driksne piedāvās krāsainos un šobrīd tik aktuālos grīdceliņus un citas austas lietas.

 

Neatņemama tirgus sastāvdaļa ir Latgales mājražotāju gardumi: īsta, uz kļavu lapām un klona rupjmaize, kūpināta gaļa, mājas desas un speķis no Latgales, Līvānu ķiploku gardumi, gardais Lauksaimnieka medus, kā arī graudaugu un pākšaugu ekoloģiski pārtikas produkti – to visu būs iespējams iepazīt un iegādāties Kalnciema tirdziņā. Turpat taps arī visgardākā, kazanā vārītā un nu jau vislatvijas slavu ieguvusī grūbu putra no Z/S “Kotiņi”.

 

Uz satikšonūs tiergā!

Papildus informācija:

Crafts projekta vadītāja  Natālija Kurakina, +371 28352225, e-pasts natalija.kurakina@lpr.gov.lv