Seminārā diskutē par reģiona mazo ražotāju kooperācijas jautājumiem

Latgales plānošanas reģiona uzņēmējdarbības centrs šī gada 16.novembrī organizēja semināru “Mazo ražotāju kooperācijas veicināšana”. Pasākumā tika aicināti ņemt dalību pašvaldību speciālisti uzņēmējdarbības veicināšanas jomā, mazie ražotāji, ražotājus apvienojošās biedrības. Pasākuma laikā interesenti tika iepazīstināti par kooperatīvu darbību nosakošajiem normatīvajiem aktiem, kooperācijas pamatprincipiem, kā arī par ES fondu un valsts atbalstu kooperācijas veicināšanai, uzzināt veiksmīgi strādājošu kooperatīvu pieredzes stāstus.

Ar savu veiksmīgo pieredzi dalījās kooperatīva “Kuldīgas labumi” valdes priekšsēdētāja Gunita Šternberga un kooperatīvās sabiedrības “Ekoloģisks.lv” dibinātājs Elvijs Ozoliņš. Tika uzklausīts arī neveiksmes stāsts par Jelgavas novada ražotāju kooperāciju.

Latgales uzņēmējdarbības centrs pateicas semināra lektorēm Inai Gudelei, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Mazo un vidējo uzņēmumu Padomes valdes loceklei, un Agnesei Haukai, pētniecei, Latvijas zemnieku federācijas pārstāvei, par vērtīgām zināšanām un interesantu diskusiju.

Informāciju sagatavoja Latgales uzņēmējdarbības centrs.