Portretu fotosērijā sociālie darbinieki aicina iepazīt savas profesijas ikdienu

Jauna portretu fotosērija “Ceļamies kopā” portālā “Delfi” no 15. septembra dod iespēju iepazīt astoņus iedvesmojošus un jaudīgus Latvijas sociālos darbiniekus, lai caur viņu ikdienas darba un personiskajiem izaicinājumiem un sasniegumiem paplašinātu sabiedrības zināšanas un izpratni par sociālo darbu – plašo un interesanto darba lauku, tā iespējām un attīstību. Projekta versija krievu valodā “Bместе растем” portālā būs skatāma no 21. septembra.

“Atbalstīt iedzīvotājus sarežģītu dzīves situāciju risināšanā ir sociālā darbinieka pamata uzdevums. Kā jūtas sociālais darbinieks ikdienā, strādājot šo izaicinājumu pilno darbu? Kas motivē un palīdz neizdegt? Projekts “Ceļamies kopā” astoņu portretu fotosērijā atklāj dažādu sociālo darbinieku personības un ikdienu, profesionālos un personiskos izaicinājumos. Ceļamies kopā, jo sociālais darbs ir kopdarbs, kam būtisks priekšnosacījums ir sociālā darbinieka un atbalstāmās personas cieņpilnas attiecības, kas tiek veidotas abpusēji. Un tad – kopā ceļamies, augam un ejam tālāk katrs jau savu patstāvīgo ceļu. Ikviens,” stāsta Ilze Kurme, Labklājības ministrijas projekta “Profesionāla sociālā darba attīstība pašvaldībās” vadītāja.

Sociālais darbs ir aicinājums, nevis tikai profesija, atzīst visi projekta varoņi. Viens no stāstu varoņiem, ārpusģimeņu aprūpes ģimeņu atbalsta centra “Tilts” sociālais darbinieks Kaspars Prūsis caur savu pieredzi par sociālā darbinieka būtību saka šādi: “Tā ir sabiedrības ētika – ja tu redzi, ka bērnam tavā pagalmā tiek darīts pāri, tā ir tava atbildība palīdzēt. Un es to nedomāju tāpēc, ka esmu sociālais darbinieks, bet es esmu sociālais darbinieks, jo es tā domāju.”

Bez Kaspara ar savu pieredzi, personību, pārdomām, ikdienas darba ainām, sasniegumiem un zaudējumiem dalās arī Aleksandra Pavlovska sociālā darbiniece no Resursu centra cilvēkiem ar garīgiem traucējumiem „ZELDA”,Anna Beitāne, Rēzeknes novada sociālās aprūpes centra struktūrvienības “Malta” vadītāja un sociālā darbiniece, Aivars Damroze, Gatartas pansionāta direktors un grupu dzīvokļa ‘Kārkli’ sociālais darbinieks, Inga Ozola, Rīgas Sociālā dienesta Sociālā darba nodaļas vadītājas vietniece, Vera Laškova, Rēzeknes novada Silmalas pagasta sociālā darbiniece, Gundega Bolšteina, Saldus novada pašvaldības aģentūras “Sociālais dienests” Sociālo pakalpojumu nodaļas vadītāja un Kristīne Kraule, Siguldas novada Sociālā dienesta darbiniece darbam ar ģimeni un bērniem.

Portretu fotosērija tiek veidota Labklājības ministrijas projekta “Profesionāla sociālā darba attīstība pašvaldībās” informatīvās kampaņas “Ceļamies kopā!” ietvaros. Tā apskatāma portālā “Delfi” latviešu valodā www.delfi.lv un krievu valodā www.rus.delfi.lv

Avots: Labklājības ministrija