LM aicina uz diskusiju “Sociālo tīklu (ne)tikumi sociālajā darbā”

Sociālie tīkli veido daļu no mūsu ārējā tēla, iezīmē interešu grupas un ļauj komunicēt ar līdzīgi domājošiem cilvēkiem ārpus ierastā paziņu loka. Informāciju, ar kuru dalāmies sociālajos tīklos, lasa mūsu kolēģi, sadarbības partneri un klienti. Saturs ko veidojam un ar ko dalāmies sociālajos tīklos, daļēji veido un ietekmē arī mūsu pārstāvēto profesiju un konkrētu organizāciju tēlu. Caur sociālo tīklu platformu mēs varam sabiedrību šķelt vai vienot, izglītot, informēt vai vest viltus ziņu maldos. Kā nepazaudēt savu autentiskumu, cieņpilni paužot savu viedokli un neierobežojot citu brīvību?

Labklājības ministrijas projekta “Profesionāla sociālā darba attīstība pašvaldībās” ietvaros aicinām uz diskusiju “Sociālo tīklu (ne)tikumi sociālajā darbā”. Kopā ar RSU pasniedzēju, filozofu, bioētikas un medicīnas ētikas ekspertu Ivaru Neideru sarunāsimies par to, kā sociālajos tīklos veidotais sociālā darbinieka tēls, un sociālajos tīklos publiskotais saturs ietekmē sabiedrības domas par sociālo darbu un ietekmē sociālā darbinieka prestižu. Kā sociālās jomas speciālistam reaģēt uz informāciju par klientu, kura ir pieejama sociālajos tīklos? Un vai draudzība ar klientu sociālajos tīklos nav šķērslis objektīvam situācijas novērtējumam un sociālā atbalsta sniegšanai?

Pasākumu notiks Rīgā, 26. augustā no plkst. 11.00 līdz 14.30 Kalnciema kvartālā (Kalnciema iela 35, Rīga). Iepriekš reģistrējot dalību forms.gle/Y9g5YcuGZNoHR2ps6 un pirms pasākuma uzrādot COVID-19 sertifikātu kopā ar personu apliecinošu dokumentu ir iespēja diskusiju apmeklēt klātienē, vai vērot diskusiju tiešraidē, projekta Facebook lapā: šeit.

Skatītājiem būs iespēja uzdot jautājumus diskusiju dalībniekiem izmantojot lietotni www.menti.com, kods: 4542 3642.

Diskusijas videoieraksts būs pieejams Labklājības ministrijas mājaslapā.

Pasākums tiek organizēts Eiropas Sociālā fonda projekta “Profesionāla sociālā darba attīstība pašvaldībās” ietvaros. Projekts uzsākts 2015. gada aprīlī un turpināsies līdz 2023. gada decembrim.