Lieldienu olu krāsošanas meistarklase diasporai kopā ar Rozi un Miļu

01.04.2021. notika jau ceturtais diasporas raidījums “Latgalīšu kukne”. Šoreiz remigrācijas koordinatore Astrīda Leščinska kopā ar Rozi un Miļu no Viļāniem diasporas pārstāvjiem demonstrēja Lieldienu olu krāsošanas meistarklasi ar dabīgiem materiāliem un pagatavoja garšīgu gavēņa uzkodu!🔴🐣.

Par to, kā raidījuma viešņām klājās ar olu krāsošanu un uzkodas pagatavošanu var apskatīt  šajā video:

Izmantotās sastāvdaļas olu krāsošanas meistarklasei:

✅ Vārītas 10 olas;

✅ sīpolu mizu novārījums;

✅ ziedi un lapiņas no dabas, kas pieejami laukā vai istabā;

✅ marle vai zeķubikses olu ietīšanai;

✅ šķēres, diegs sasiešanai;

✅ eļļas karote;

✅ dažādi putraimi.

Mirkļi no olu krāsošanas meistarklases kopā ar Rozi un Miļu no Viļāniem, kā arī gardās latgaliešu uzkodas – siļķes fileja ar biezpienu recepte!

Raidījuma idejas autore un īstenotāja ir latgaliešu dzejniece Ingrīda Anna Tārauda, kas ilgus gadus strādājusi par latviešu un krievu valodas un literatūras skolotāju.

Receptes remigrācijas “krustmāte” aizguva no  “Latgales pavārgrāmatas”, ko Krāslavas novada dome sadarbībā ar biedrību “Latgales kulinārā mantojuma centrs” ir izdevusi. Tajā ir apkopotas Latgales reģiona un Krāslavas novada tradicionālo ēdienu un dzērienu receptes. Pavārgrāmata tika izdota ar mērķi popularizēt Latgales reģiona un Krāslavas novada kultūras tradīciju un kulinārā mantojuma saglabāšanu, kā arī popularizēt reģionu kā gastronomiskā tūrisma galamērķi. Pavārgrāmatā ievietotas vairāk nekā 200 dažādu recepšu, kas tiek gatavotas arī šodien maltītēs, un arī tādas receptes, kuras daudziem Latgalē būs arī kaut kas jauns.

“Latgales pavārgrāmatu” ikviens var skatīt arī digitālā formātā šeit latgales-pavargramata-web.