Latgalīši Reigā brauc! 26.septembrī aicinām uz satikšanos Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā

2021. gada 26.septembrī no plkst. 10.00 līdz 17.00  Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā Latgales plānošanas reģions sadarbībā ar biedrību “Latgales Tematiskie ciemi” iepazīstinās viesus ar latgaļu ceļojošo tirgu, kas notiks Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam projekta LV-RU-018 “Amatniecība bez robežām” ietvaros.

Šī publikācija ir sagatavota ar Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam finansiālu atbalstu. Par tās saturu pilnībā atbild Latgales plānošanas reģions un tā var neatspoguļot Programmas, Programmas dalībvalstu Latvijas un Krievijas, kā arī Eiropas Savienības viedokli.

Latgalīši Reigā brauc! būs iespējams satikties ar dažādu amatniecības nozaru  Latgales amatniekiem, jauniem māksliniekiem un meistariem, iegādāties skaistas un gardas dāvanas, suvenīrus un sev tīkamos keramikas un kokamatniecības izstrādājumus, dažāda veida tekstila preces, tostarp bērnu apģērbu, dizaina ādas somas un pastalas, rotas, stikla izstrādājumus un daudz ko citu.  Ar video stāstu palīdzību tiks prezentēti arī Pleskavas apgabala amatnieku darbi.

Šogad ceļojošajā tirdziņā piedalīsies un apmeklētājus priecēs jaunu dizaineru, atpazīstamu mākslinieku darbi un izstrādājumi:

  • augstas kvalitātes dizaina bērnu apģērbs no Bencha Muude

 

 

  • dažāda izmēra un ar izdedzinātiem novēlējumiem oša koka virtuves dēlīši, paplātes un citi izstrādājumi no  SIA “Eko pinus”

 

 

  • unikālās lielās mīkstās rotaļļietas un tekstila suvenīri no Tatjanas Sorokinas

 

  • amatnieces no TLMS “Dubna”kārtējo reizi priecēs ar krāsainiem austiem grīdceliņiem (Ilga Driksne), adījumiem un apgleznotām zīda šallītēm (Aīda Rotčenkova)

 

 

  • kuplā skaitā būs apskatāmi keramikas izstrādājumi, no kuriem varēs izvēlēties gan tradicionālo, gan mūsdienīgā izpildījumā veidoto keramiku no Nellijas Dzalbas, Olgas Pauliņas, Lības Ločmeles, Agneses Čakšas

 

  • IK “LARI D” Ludmilas Morozovas ādas rotas ar akmeņiem  un Lienas Brūveres dažādi pērļu izstrādājumi priecēs ikvienu daiļā dzimuma pārstāvi

 

Pasteidzieties un laicīgi piesakiet savu skaistāko pērli pie amatnieka, lai varētu to saņemt jau šo svētdien, Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā!

Lai kādi laikapstākļi mūs sagaida, Latgolys golds gaidīs ikvienu, lai cienātu ar sātīgām uzkodām. Lauku labumi no Latgales tematisko ciemu saimniecēm būs pieejami ikviena gaumei – smaržīga rupjmaize, mājas siers, kūpināta gaļa, mājas desas un speķi, īsts lauku miestiņš, medus un daudz kas cits.

 

Nāciet, izbaudiet latgaliešu sirsnību un viesmīlību!

Gaidīsim  – ar mīlestību no Latgales! 

Papildus informācija:

Crafts projekta vadītāja  Natālija Kurakina, +371 28352225, e-pasts natalija.kurakina@lpr.gov.lv