“Latgales diena 2021” tiek sagaidīta ar kolorītu programmu

Tiešraides pasākumā “Latgales diena 2021”, kas norisināsies 2021.gada 10.novembrī no plkst. 15.00 līdz 18.00, būs daudz pārsteigumu – skatītājus gaida kolorīta programma ar Latgales uzņēmēju prezentācijām, interesantām reportāžām no tūrisma un uzņēmējdarbības vietām, konkursi un “Ciema kukuļa no Latgales laukiem” izloze, kā arī  populāru mākslinieku uzstāšanās no Latgales vēstniecības “Gors” skatuves.

Kā jau iepriekš minēts, “Latgales diena” ir pasākums, kas veltīts Latgales reģiona uzņēmējdarbības aktivizēšanai un attīstībai, Latgales pārstāvniecības darbības popularizēšanai, kā arī vietējo uzņēmēju piedāvāto iespēju un Latgales kā tūrisma galamērķa prezentēšanai. “Latgales diena” norisināsies no Latgales vēstniecības “Gors” ar retranslāciju DELFI Live un Latgales plānošanas reģiona Facebook lapā.

“Latgales dienas” apmeklētājus virtuālā ceļojumā ar humora piedevu vedīs pazīstamais latgaliešu influenceris Lauris Zalāns un Latgales vēstniecības “Gors” vadītāja Diāna Zirniņa, ar video prezentāciju palīdzību izstāstot stāstus par vairāk nekā 50 vietējiem uzņēmējiem, skatoties caur 5 iedvesmojošām prizmām:

  • “VIETAS”: lai izbaudītu Latgali, jādodas uz tās vietām – daudzveidīgam, neatkārtojamām un pat nezināmām, katra no kurām ļaus iepazīt šo vēsturisko zemi izgaršojot, izjūtot un izdzīvojot!
  • “LABSAJŪTA”: labsajūta Latgales laukos ir balstīta dabā. No dabas un senču zināšanām aizgūti arī cilvēka radītie pakalpojumi un produkti  – vai tās ir zāļu tējas, katra ar savu spēku, vai sejas un ķermeņa kosmētika no dabas produktiem, vai pirts rituāls. Laiks doties palutināt sevi un uzlabot labsajūtu!
  • “LABUMI”: Latgales labumu garša- tik dažāda! Par to rūpējas vietējie cilvēki, ar savu darbu viesiem radot garšu atmiņas gan par vietām, gan cilvēkiem! Bet labumi nav tikai jāizgaršo – tie ir arī jābauda Latgales amatnieku darbos!
  • “IESPĒJAS”: iespējas rada zināšanu un apņēmības kopums, kā Latgalē patiešām netrūkst! Šajā stāstā apskatītie uzņēmumi ar savu darbību ir apliecinājuši spēju izveidot unikālus produktu un pakalpojumu piedāvājumus, nostiprinoties pārstāvētajā tirgus nišā un aizvien turpinot attīstīties!
  • “ĢIMENE”: vietu veido ģimenes, ar savu apņēmību stiprinot gan kultūras, gan uzņēmējdarbības vidi  sev apkārt, taču kopīgie atpūtas brīži ir tie, kas veido visspilgtākās atmiņas! Veidojiet šīs atmiņas darot, rotaļājoties un pucējoties Latgalē!

Tiešraides laikā “Latgales dienas 2021” skatītājus uzrunās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs, Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs, kā arī Norvēģijas vēstniecības Latvijā, LIAA pārstāvniecības Norvēģijā un Norvēģijas pašvaldību asociācijas pārstāvji. Pasākuma laikā tiks diskutēts arī par iespējām, ko biznesa attīstībā var sniegt dalība speciālajās ekonomiskajās zonās Latgalē – šīs tēmas ietvaros ieskatu sniegs Latgales speciālās ekonomiskās zonas Uzraudzības komisijas priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis un Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas pārvaldniece Krista Freiberga.

Pasākumā skatītājus priecēs populāru mākslinieku uzstāšanās – uz lieliskās “Gors” skatuves dzirdēsim etnomūzikas grupu “Tautumeitas”, “Dabasu Durovys” & latgaliešu repa princeses Ūga uzstāšanos, kā arī Kārļa Kazāka un Igauņu ģimenes emocionālos priekšnesumus.  Jāpiemin, ka tieši tiešraides skatītājiem ir sarūpēts īpašs pārsteigums – iespēja piedalīties aktivitātēs Latgales plānošanas reģiona Facebook lapā un iegūt savā īpašumā “Ciema kukuli no Latgales laukiem”, kas sarūpēts ar Zemkopības ministrijas atbalstu.

Savukārt pasākuma noslēgumā atrisināsies intriga par Latgales uzņēmējdarbības centra rīkotā konkursa “Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2021” laureātiem: notiks sirsnīga uzvarētāju godināšana.

Aicinām pasākuma laikā apciemot Latgali virtuāli – atklāt unikālas atpūtas vietas, īpašus lauku labumus un labsajūtas piedāvājumus, saskatīt izaugsmes iespējas biznesam un plāno neaizmirstamus piedzīvojumus kopā ar ģimeni!

Pasākums tiek rīkots Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014.-2021.gada perioda programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” atbalstītā projekta ”Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Latgales plānošanas reģionā” ietvaros. Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai! #EEANorwayGrantsLatvia

Pasākums tiks organizēts atbilstoši aktuālajiem epidemioloģiskās drošības noteikumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

Papildus informācija:
uap.latgale@lpr.gov.lv
Tālr. +371 29957750