“Latgales diena 2021” noslēgusies ar vērienīgu tiešraides pasākumu

2021.gada 10.novembrī Latgales plānošanas reģiona rīkotais pasākums “Latgales diena 2021” pulcēja vairāk kā 35  tūkstošus skatītāju, kuri tiešraidē Delfi Live, LPR Youtube kanālā un Facebook lapā no Latgales vēstniecības “Gors” vēroja vērienīgu un kolorītu programmu, kas tika veltīta Latgales reģiona uzņēmējdarbības aktivizēšanai un attīstībai, uzņēmēju piedāvāto iespēju un Latgales kā tūrisma galamērķa prezentēšanai Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014.-2021. gada perioda programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” atbalstītā projekta “Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Latgales plānošanas reģionā” ietvaros.

Iepriekšējo septiņu gadu garumā “Latgales dienas” dalībnieki devās uz Rīgu, lai ar Latgales Tematisko ciemu programmām, ceļojošo tirgu, amatnieku darbošanos, latgaliešu mūziku un jautrām dejām priecētu mūsu valsts galvaspilsētas viesus, taču šogad, kad klātienes satikšanās ir ļoti ierobežota, latgalisko kolorītu dažādās uzņēmējdarbības nozarēs aicināja piedzīvot caur videostāstiem, meistarklasēm un paraugdemonstrējumiem, kuros satikās vairāk nekā 50 vietējie uzņēmēji, mājražotāji un amatnieki.

“Uzņēmēji un to atbalstītāji ir Latgales reģiona mūsdienu varoņi. Ir tādi, kas šeit saredz problēmas, taču daudz vairāk ir to, kuri Latgalē saskata fantastiskas iespējas uzņēmējdarbības uzsākšanai vai attīstībai! Paldies, ka esat izvēlējušies Latgali un uzsākuši šeit īstenot varenas idejas! Lai daudz iedvesmas un darba spara darītājiem!” atklājot pasākumu, minēja Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes un Balvu novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs.

“Latgales diena 2021” apmeklētājus virtuālā ceļojumā ar humora piedevu veda pazīstamais latgaliešu influenceris Lauris Zalāns un Latgales vēstniecības “Gors” vadītāja Diāna Zirniņa, kuri, skatoties caur 5 iedvesmojošām prizmām aicināja atklāt unikālas atpūtas vietas, īpašus lauku labumus un labsajūtas piedāvājumus, saskatīt izaugsmes iespējas biznesam un plānot neaizmirstamus piedzīvojumus Latgalē kopā ar ģimeni!

“Latgale ir unikāla vieta,  kas izceļas ar dabas krāšņumu, neatkārtojamām ainavām. Vienmēr visi ir  lepojušies par Latgales amatniekiem – seno tradīciju un arodu glabātājiem, savukārt, vēstures notikumi atainojas kultūras un arhitektūras pieminekļos. Šodienas situācija pierāda, ka Latgale ir tā vieta, kurā mutuļo un realizējas idejas, rodas jauni, inovatīvi piedāvājumi. Tāpēc esam priecīgi, ka Eiropas ekonomikas zonas grantu atbalstītais projekts, ko īsteno Latgales plānošanas reģions sadarbībā ar VARAM un Agderes reģionālo pašvaldību Norvēģijā, spēj sniegt atbalstu vietējiem uzņēmējiem piesaistīt jaunus klientus un stiprināt to kapacitāti” uzrunājot Latgales dienas dalībniekus, pauda Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs.

Tiešraides vērotājus sveica un uzrunāja Norvēģijas vēstnieks Latvijā Kristians Ēdegora kungs, LIAA pārstāvniecības Norvēģijā vadītāja Evita Nedzvecka, kā arī Norvēģijas pašvaldību asociācijas starptautisko projektu nodaļas vadītāja Elita Cakule.

Pasākumā skatītājus priecēja populāru mākslinieku uzstāšanās – uz skanīgās “Gors” skatuves sveicām etnomūzikas grupu “Tautumeitas”, priecēja latgaliešu repa princeses Ūgas, Kārļa Kazāka un Igauņu ģimenes priekšnesumi, kā arī emocionāli saviļņojošā “Dabasu Durovys” uzstāšanās.

Savukārt tiešraides skatītājiem tika sarūpēts īpašs pārsteigums – visa pasākuma gaitā pateicoties Zemkopības ministrijas atbalstam, notika aktivitāte “Ciema kukulis no Latgales laukiem”: rakstot laba vēlējumu Latgalei, teju 200 komentētāji izlozes rezultātā saņems ciema kukuli savā tuvākajā pakomātā!

Pasākuma izskaņā svinīgā ceremonijā atrisinājās intriga par Latgales uzņēmējdarbības centra rīkotā konkursa Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2021 laureātiem: notika sirsnīga uzvarētāju godināšana.

“Latgales dienā 2021” visā krāšņumā tika atklātas vēl neizzinātās Latgales iespējas, ko rada zināšanu un apņēmības kopums, kā pie mums patiešām netrūkst! Latgales uzņēmumi ar savu darbību jau šobrīd ir apliecinājuši spēju izveidot unikālus produktu un pakalpojumu piedāvājumus, nostiprinoties pārstāvētajā tirgus nišā un aizvien turpinot attīstīties! Savukārt Latgales pamatu veido ģimenes, ar savu apņēmību stiprinot gan kultūras, gan uzņēmējdarbības vidi, taču kopīgi pavadītie atpūtas brīži ir tie, kas veido visspilgtākās atmiņas!

Veidojiet šīs atmiņas darot, uzdrīkstoties un radot Latgalē!

Tiešraides pasākums tika rīkots Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014.-2021. gada perioda programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” atbalstītā projekta “Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Latgales plānošanas reģionā” ietvaros. Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai!

Pasākums tiks organizēts atbilstoši aktuālajiem epidemioloģiskās drošības noteikumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

Papildus informācija:

uap.latgale@lpr.gov.lv

Tālr. +371 29957750