Latgales 2020. gada sociāli atbildīgākais uzņēmums – Marita Joņina un viņas fizioterapeita prakse Kārsavā

Godinot labākos Latgales uzņēmumus, Latgales plānošanas reģiona uzņēmējdarbības centrs kopš 2014. gada organizē konkursu ’’Latgales reģiona uzņēmēju gada balva’’. Tā mērķis ir apzināt un godināt Latgales plānošanas reģiona teritorijā strādājošus uzņēmējus, kuri aktīvi un godprātīgi darbojas savā nozarē, sekmējot uzņēmējdarbības vides attīstību Latgalē.

Konkurss notiek 7 nominācijās: gada amatnieks/mājražotājs,  jaunais tūrisma pakalpojumu sniedzējs, gada uzņēmīgākais reemigrants Latgalē, gada inovācija, gada jaunais komersants un gada sociāli atbildīgs uzņēmums.

Šai video aicinām iepazīties ar nominācijas „Sociāli atbildīgākais uzņēmums” laureāti Maritu Joņinu un viņas fizioterapeita praksi no Kārsavas novada.

Uzzini vairāk par konkursu

Par nominācijas laureāti:
Iegūstot augstāko izglītību Rīgā, latgaliete Marita Joniņa strādāja algotu darbu lielpilsētā, bet atmeta tam ar roku, atgriežoties dzimtajā Kārsavas pusē. Tur kļuvusi priekšniece pati sev, atverot Kārsavā vienīgo fizioterapeita praksi. Tāpat apgriezienus uzņem rosība ģimenes saimniecībā, kurā ģeometriskā progresijā plešas ogu plantāciju apmēri. Uzņēmīgā Marita, spītējot runām par Latgali kā Latvijas rūpju bērnu, pierāda, ka laukos dzīve var būt zaļa.
Marita Joniņa ir monopoliste – viņa kopā ar kolēģi ārstē latgaliešus Kārsavā vienīgajā fizioterapeita praksē. Ar Eiropas Savienības finansiālu atbalstu darba aparatūras sagādē Marita trešo gadu palīdz līdzcilvēkiem saglabāt neatkarību kustībās.
Ārstējot pacientus savā kabinetā, pati Marita justos slikti, ja kādu vasaru nebūtu kārtīgi saēdusies ogas. Par to gan viņai un ģimenei nav jāsatraucas, jo jau vairākus gadus plešas plašumā ģimenes saimniecības “Ceļa Strazdi” zemeņu, krūmmelleņu, aveņu un citu ogu plantācijas, kas apgādā ar vitamīniem ne vien saimi, bet arī citus ogu cienītājus. Arī saimniecības attīstība notikusi ne bez Eiropas Savienības finansiāla atbalsta.