Apbalvoti konkursa “Esi vesels – ej dabā!” uzvarētāji

Latgales plānošanas reģions (LPR) no 2021.gada 14.maija līdz 10.jūnijam rīkoja radošo darbu konkursu bērniem “Esi vesels – ej dabā”, kas bija veltīts Starptautiskās bērnu aizsardzības dienas un dabas tematikai. 

Kopumā konkursā piedalījās 45 darbi no Latgales, Latvijas un diasporas (plašāk par konkursa rezultātiem ŠEIT). Šobrīd visi konkursa laureāti ar mūsdienu pasta baložu starpniecību ir tikuši pie savām jaukajām balviņām!

“Mums ir liels gandarījums, ka šajā konkursā piedalījās gan Latgales, gan citu Latvijas novadu bērni un izglītības iestāžu kolektīvi, parādot, cik radoši un dažādi var pavadīt brīvo laiku dabā! Priecājamies, ka konkursa mērķis – veicināt ģimeņu kopā būšanu ar bērniem un, ar pavisam vienkāršiem darbiņiem, darbošanos kopā, mācīt bērniem izprast dabas procesus –, tika sasniegts, ko apliecina dalībnieku iesūtītie radošie darbiņi!” atzīst LPR remigrācijas koordinatore Astrīda Leščinska.

Visi iesūtītie darbi tika izvietoti sociālā tīkla Facebook lapā “Es atgriežos Latgalē” un nodoti publiskai balsošanai, kur uzvarētājs tika noteikts pēc lielākā patīk skaita zem konkursa dalībnieka iesūtītā radošā darba.

Kategorijā “Grupu darbi” balviņas ieguva:
1.Daugavpils 7.pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņi (336 like)
2.Riebiņu vidusskolas 3. klases skolēni (154 like)
3.Trikātas pamatskolas “Lācēnu” grupiņas audzēkņi (95 like)

Kategorijas “Individuālie darbi” uzvarētāji:
1. Artūrs Teniss (372 like)
2. Adrians Ramdoss (109 like)
3. Paula Upeniece (128 like)
Žūrijas simpātijas balvu saņēma Sabīne Valtere!

Vēlreiz liels paldies visiem mazajiem dabas pētniekiem par piedalīšanos. Paldies visiem, kuri dalījās savā uzvaras un balviņu saņemšanas priekā ar mums! Uz tikšanos nākamajos konkursos!