Aicinām jauniešus piedalīties mentoringa programmā “LATGALES KODS”

Latgales plānošanas reģions 2021. gada 19. – 20. novembrī projekta ”Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Latgales plānošanas reģionā” (akronīms: UAP Latgale) ietvaros organizē jauniešu diskusiju – mentoringa programmu “Latgales kods”, kas ar EEZ grantu sniegto iespēju veicinās Latgales jauniešu motivāciju un interesi uzsākt uzņēmējdarbību Latgalē.

Programma “Latgales kods” tiek organizēta 2021.gada 19.novembrī no plkst. 10.00 līdz 13.00 kā tiešsaistes pasākums, kurā paredzētas dinamiskas mācības, diskusijas par uzņēmējdarbību, biznesa izaugsmi Latvijā, investīciju piesaisti, inovatīvu ideju attīstību un citiem aktuāliem jautājumiem. Pasākuma organizēšanā piedalīsies eksperti – mentori, kuri vadīs programmas izzinošo daļu. Lai veicinātu jauniešu izpratni par uzņēmējdarbību un biznesa attīstīšanu, pasākumā ar saviem pieredzes stāstiem dalīsies vairāki Latgalē zināmi uzņēmēji, kuri pastāstīs par savu ceļu līdz veiksmīgai biznesa idejas realizācijai.
Pasākuma ietvaros dalībnieki mēģinās radīt paši savas biznesa idejas un saņems mentoru (kouču) konsultāciju par to, kas būtu nepieciešams, lai šīs idejas veiksmīgi attīstītos. Pēc tiešsaistes kopīgās diskusijas notiks individuālās konsultācijas par nepieciešamajiem iekšējiem resursiem un motivāciju uzņēmējdarbības uzsākšanai un attīstībai Latgales reģionā – dalībniekiem gan 19., gan 20.novembrī būs iespēja saņemt profesionālu kouču konsultācijas.
Diskusijas – mentoringa  “Latgales kods” mērķauditorija – Latgales plānošanas reģiona augstskolu studenti.
Programmu vada:
– Salvis Roga – biznesa inkubatora vadītājs, mentors un uzņēmējs Kurzemes Biznesa inkubators Green-Tech Cluster Green Tech HUB
– Vilis Brūveris – moderators, video producents un uzņēmējs Vilis Brūveris TUESI.LV Linmeijers

Ar saviem veiksmes stāstiem dalīsies Latgalē pazīstami uzņēmēji: Santa Šmite, naktsmītne “Million Star Hotel” no Balvu novads; Oskars Maculevičs, kafijas grauzdētava “KUUP Coffee” no Rēzeknes novada Lendžeim un Elīna Kļava, reklāmas māksliniece no Balviem.

Pieteikšanās ŠEIT: ej.uz/LatgalesKods

Programma 2021.gada 19.novembrī 
10:00
Uzņēmējdarbības ABC: īss ieskats uzņēmējdarbībā
10:30
Uzņēmējdarbības pieredzes stāsti: Kāpēc un kā es kļuvu par uzņēmēju
11:30
Uzņēmējdarbības ideju darbnīca: dalībnieki grupās kopā ar uzņēmējiem diskutē un rada biznesa idejas

12:00
“Man ir ideja!”: Dalībnieki prezentē radītās biznesa idejas, kuru attīstīšanai piesakās mentoru konsultācijām 19. un 20.11.2021.

Pasākums notiks tiešsaistē Zoom platformā. Pirms pasākuma reģistrētajiem dalībniekiem tiks nosūtīta piekļuves informācija uz norādīto e-pastu.

Pasākums tiek rīkots Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014.-2021.gada perioda programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” atbalstītā projekta ”Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Latgales plānošanas reģionā” ietvaros. Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai!
#EEANorwayGrantsLatvia

Papildus informāciju iespējams iegūt, sazinoties:  uap.latgale@lpr.gov.lv vai zvanot: +371 26164780.