Sarunu festivāla LAMPA ietvaros notiks LPR organizēta diskusija “21. gs. Sprīdīši: remigrācija”

Š.g. 5. septembrī pirmo reizi sarunu festivāls “LAMPA” tiks organizēts arī Latgalē, izvdeidojot festivāla studiju Latgales vēstniecībā “GORS”. Šogad darbosies reģionālā Latgales studiju, kurā Latgales plānošanas reģions (LPR) rīko diskusiju “21. gs. Sprīdīši: remigrācija”.  Diskusiju varēs vērot gan tiešsaistē (facebook kontā Es atgriežos Latgalē un festivāla mājas lapā: festivalslampa.lv/lv/programma/pasakumi/1479).

Diskusijas “21. gs. Sprīdīši: remigrācija” apraksts:

Vai ir iespējams atgriezt visus latgaliešus? Vai remigrants ir “savējais”? Kā remigranti rada globālas pārmaiņas mūsu lokālajā dzīvē? Vai var nopelnīt visu pasaules naudu? Atgriezties un uzsākt jaunu hobiju, biznesu?
Kopš 2018. gada Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sadarbībā ar plānošanas reģioniem veiksmīgi īsteno remigrācijas aktivitātes projekta “Reģionālais koordinators remigrācijas veicināšanai” aktivitātes, kopā projektā iesaistot jau 3501 ģimeni. Mēs diskutēsim par to, kāpēc jāatgriežas Latgalē, kā aizpildīt brīvās nišas uzņēmējdarbībā, kā būt drosmīgiem un integrēt savas ārzemēs gūtās pieredzes un zināšanas tepat — Latgales reģionos. Sarunāsimies ar remigrantiem uzņēmējiem, kas izkāpuši no “ Sprīdīša kurpēm” — aizbrauca svešumā, bet laimīgo zemi atrada Latgalē.
Sīkāka informācija par dalībniekiem sekos!
Diskusiju vadīs LPR remigrācijas koordinatore – remigrācijas krustmāte Astrīda Leščinska, uz skatuves aicinot 4 drosmīgus remigrantus (atgriešanās vēstnešus), kuri atgriezās Latgalē un uzsāka uzņēmējdarbību, realizējot savus sapņus un idejas: jauno keramiķi Agnesi Čakšu, Million star hotel” īpašnieci Santu Šmiti, Minizoodārza “JuRita” īpašnieku Juri Šadurski, SIA “IGGI”, “Fresh Terase” saimnieku Igoru Nikitinu. 

.

Plašāka “GORS” studijas programma pieejama ŠEIT. 

.

Latgales plānošanas reģions aicina apmeklēt diskusiju, izmantojot kā online rīkus, tā arī klātienes iespējas un aktīvi iesaistīties diskusijās, uzdodot sev interesējošus jautājumus ar auditorijas iesaistes platformas Slido starpiecību (pieejama pasākuma laikā).