Rehabilitācijas centrs “Rāzna” paplašina pakalpojumu loku

Saskaņā ar nesen apstiprinātā gada pārskata datiem, pašvaldības uzņēmums “Rehabilitācijas centrs “Rāzna”” 2019. gadā turpināja darbu, lai pilnveidotu veselības aprūpes pakalpojumu kvalitāti, līdz ar to organizēts plānveidīgs darbs vairākos galvenajos virzienos.

Pašvaldības uzņēmuma klienti galvenokārt ir pacienti, kuriem ir tiesības saņemt no valsts budžeta apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus saskaņā ar līgumiem, kas noslēgti ar Nacionālās veselības dienestu. Tāpat pagājušajā gadā turpinājās sadarbība ar Rēzeknes pilsētas domes pārvaldi “Sociālais dienests”. 2019. gadā rehabilitācijas centrā “Rāzna” tika organizēta nometne bērniem ar īpašām vajadzībām “Eņģeļi ar mums”.

Bez minētajiem darbības veidiem pašvaldības uzņēmums “Rehabilitācijas centrs “Rāzna”” pagājušajā gadā sniedza arī maksas veselības aprūpes pakalpojumus. Pacientiem tika piedāvāta gan 5 darbadienu, gan 10 darbadienu ārstēšanās un rehabilitācijas programma.

Tā kā pacientiem, kas iziet rehabilitācijas kursu centrā “Rāzna”, jājūtas mājīgi un ērti, pagājušajā gadā ievērojami līdzekļi bija novirzīti pacientu sadzīves apstākļu uzlabošanai un uzņēmuma saimnieciskās darbības nodrošināšanai. Piemēram, tika iegādāti jauni televizori istabās, cirkulācijas sūknis, traktors, krūmgriezis u.c.

Pašvaldības uzņēmums 2019. gadu noslēdza ar peļņu 31 445 eiro apmērā, kas tiks novirzīta uzņēmuma attīstībai, tostarp arī pamatlīdzekļu fonda atjaunošanai, veselības aprūpes maksas pakalpojumu segmenta attīstīšanai un sniegto pakalpojumu apjoma palielināšanai.

Šogad RC “Rāzna” plāno veltīt īpašu uzmanību pacientu izmitināšanas kvalitātes paaugstināšanai, tostarp plānota dažu telpu pielāgošana personām ar funkcionāliem traucējumiem, kosmētiskais remonts dažās istabas u.c. Pašvaldības uzņēmuma uzmanības centrā ir arī rehabilitācijas centra speciālistu darba apstākļu uzlabošana un jaunu pakalpojumu veidu piedāvāšana. Piemēram, lai paaugstinātu sniedzamo pakalpojumu kvalitāti, fizioterapeitu darbavietas plānots aprīkot ar datoriem ar speciālām programmām (iekšējo tīklu). Tas ļaus efektīvāk apkopot informāciju par pacienta stāvokli un rehabilitācijas progresu.