Labklājības ministrija aicina uz Kino dienām “IENĀKT ATĻAUTS”

Noslēdzoties Pasaules garīgās veselības mēnesim, Labklājības ministrija aicina uz Kino dienām un piedāvā bez maksas noskatīties sešas mākslas filmas un divas animācijas filmas.

Kad? 2020. gada 29.-31. oktobrī

Kur? Kino Splendid Palace MAZAJĀ ZĀLĒ Elizabetes ielā 61, Rīgā

Kāpēc? Psihisko veselību pavada aizspriedumu, mītu un stereotipu ēna, ko kliedēt var zināšanas, jauna pieredze un izmaiņas domāšanā un attieksmē. Cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem ir nepieciešams atbalsts, kas ļautu viņiem dzīvot mājās, ģimeniskā vidē – kā ikvienam no mums. Atbalsta sniegšana parasti ir relatīvi veselās sabiedrības daļas lēmums pieņemt vai nepieņemt. Vai esam tam gatavi, vai vēl joprojām stereotipu varā? Runāsim par psihiskās veselības jautājumiem un cilvēku ar garīga rakstura traucējumiem iekļaušanos sabiedrībā, meklēsim atbildes kopā ar psihiatrijas nozares ekspertiem un psihologiem un baudīsim kvalitatīvu kino.  

Kas jāņem līdzi? Ģimenes locekļi, draugi, paziņas, atvērts prāts, ieinteresēta attieksme un sejas maska.

Jūsu drošībai būs pieejami roku dezinfekcijas līdzekļi, nodrošināta 2 metru distance un personalizēta sēdvieta kinozālē.

Pirms katra seansa (izņemot ģimenes seansus) kopā ar Haraldu Burkovski un nozares ekspertiem diskutēsim par filmu un tajā atspoguļoto problēmu.

Vietu skaits ierobežots! Tāpēc – aicinām pieteikties laikus, reģistrējot katru apmeklētāju. Reģistrācijas saite meklējama pie katras filmas atsevišķi ministrijas Facebook vietnē.

 

Kino dienas tiek rīkotas, sadarbojoties ar Amerikas Savienoto Valstu vēstniecību Latvijā un Dānijas Karalistes vēstniecību Latvijā.

Pasākums notiek ESF projektā “Tehniskā palīdzība sabiedrības informēšanai labklājības jomā (2. kārta)”.