Daugavpilī atklāts sociālo pakalpojumu centrs bērniem „Rīta Vēsma”

Piektdien, 25. septembrī, bijušās 1. speciālās skolas telpās (18.Novembra ielā 197V) durvis vēris sociālo pakalpojumu centrs bērniem ar funkcionāliem traucējumiem „Rīta Vēsma”. Tas  ir izveidots Latvijas Sarkanā Krusta paspārnē un ir pirmais šāda veida centrs Latvijā, kur dažādu nozaru speciālisti vienuviet nodrošinās bērniem un pusaudžiem sociālās rehabilitācijas pakalpojumus.

Daugavpilī darbojas vairākas iestādes un organizācijas, kas strādā ar bērniem, kuriem ir dažādi attīstības un uzvedības traucējumi. Ir izstrādātas speciālas apmācību un medicīniskās rehabilitācijas programmas. Savukārt centra „Rīta vēsma” svarīgākais uzdevums ir iemācīt šādiem bērniem iekļauties sabiedrībā: ar viņiem strādās psihologi, ir paredzētas dažādas

mākslas terapijas nodarbības. Veidot dialogu ar apkārtējo pasauli bērniem palīdzēs arī speciāli apmācīti dzīvnieki. Pašlaik sadarbības vienošanās ir noslēgtas ar 12 speciālistiem un organizācijām. Centra piedāvājumu ar laiku plāno paplašināt.

Vairākas nodarbības, kuras vada brīvprātīgie, būs pieejamas bez maksas, dažām noteikta minimāli iespējamā samaksa. Taču, apzinoties, ka īpašo bērnu vecākiem nereti ir visai ierobežotas finansiālas iespējas, tiek meklēti risinājumi, kā atvieglot materiālo slogu: jau šobrīd nodarbības bērniem no trūcīgajām ģimenēm ir bez maksas, un sadarbībā ar Sociālo dienestu tiek meklēti resursi, lai palīdzētu segt izdevumus arī pārējām ģimenēm.

Pilna informācija par nodarbībām un pieteikšanos tuvākajā laikā būs publicēta Latvijas Sarkanā Krusta vietnē www.redcross.lv,  ar jautājumiem par centra darbību un pieteikšanos var vērsties LSK Daugavpils nodaļā, tālr.nr. 654 57357, 26364032, 27088270, e-pasts: lsk.daugavpils@redcross.lv.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.