Amatniecība bez robežām. Keramika

Latgales plānošanas reģions Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020. gadam projekta LV-RU-018 “Amatniecība bez robežām”, ietvaros ir izstrādājis īsus video stāstus par četrām amatniecības nozarēm – metālapstrāde, tekstils, kokapstrāde un keramika.

Sintija Bērziņa: “Māls un porcelāns ir mana ikdiena. Porcelāns ir trausls kā cilvēka dvēsele, bet tāda ir mūsu sūtība – caur putekļiem uz kaut ko graciozu”. Radīt traukus un dažādas citas lietas, kas sagādās svētku sajūtu arī ikdienā ir galvenais preilietes Sintijas Bērziņas šī brīža dzīves aicinājums. Ar viņas roku pieskārieniem top Latgalē ne tik ierastie porcelāna trauki, par ko keramiķe ieguvusi arī Latgales plānošanas reģiona uzņēmēju gada balvu nominācijā “GADA AMATNIEKS”. Šogad Sintija sākusi iekārtot arī savu darbnīcu kādreiz Preiļos iegādātas vecas mājas vietā, kur iecerēts izveidot savu mazo keramikas pasauli.

Šī publikācija ir sagatavota ar Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020. gadam finansiālu atbalstu. Par tās saturu pilnībā atbild Latgales plānošanas reģions un tā var neatspoguļot Programmas, Programmas dalībvalstu Latvijas un Krievijas, kā arī Eiropas Savienības viedokli.

Ieskatieties video stāstā par porcelānu “Amatniecības bez robežām. Keramika.”, kurš tapis Latvia-Russia CBC Programme 2014-2020 projekta Amatniecība bez robežām/ Crafts ietvaros.

 

Latgales plānošanas reģions un projekta komanda pateicas visiem video stāsta tapšanā iesaistītajiem – aktierim Kristapam Rasimam, operatoram Ivaram Utinānam un Sintijai Bērziņai Loginai no Piece Of Touch no Preiļu novada!