Višķu dienas aprūpes centrā notika sveču liešanas pasākums

17.decembrī Sociālā dienesta Višķu dienas aprūpes centrā, deinstitucionalizācijas projekta ietvaros, norisinājās sveču liešanas pasākums, kurā piedalījās 13 dienas centra apmeklētāji. Pasākumā tika aicināta biškope Inese Zepa, kura dalījās ar sveču liešanas tehnoloģijām. Lai izveidot sveces meistarei bija sagatavoti daudzi speciālie trafareti, ar kuru palīdzību katrs klātesošais no bišu vaska varēja ieliet figūriņu ar īpašu formu. Vasks tika sakarsēts, ieliets šajās formās, un iznests ārpusē sacietēšanai. Tikmēr pasākuma dalībniekus gaidīja kāds pārsteigums – visi klātesošie tika cienāti ar bišu medus atvākojumiem. Tāpat tika darinātas sveces no bišu vaska.

Inese pastāsta, ka no bitēm var paņemt daudz – dažādu veidu medu, vasku, propolisu, un pat bišu maizi. Šobrīd populārs kļūst arī bišu māšu piens. Vislielākais labums bišu vaskam ir tāds, ka tas ir dabisks produkts, kuru taisa pašas bites, un tātad arī veselīgs. Šādas sveces izmanto arī baznīcās, jo tas izstaro labu enerģiju.

Kā atzīst Višķu dienas aprūpes centra darbinieces, klientiem tas ir liels prieks piedalīties šādās aktivitātēs, jo tuvojas Ziemassvētki, bet daudzi no klātesošiem dzīvo vienatnē, un ikdienā tiem bieži vien nav iespēju parunāt ar citiem cilvēkiem. Savukārt šī ir iespēja ne tikai labi pavadīt laiku, bet arī izveidot kaut ar savām rokām.

Kā atzīst sociālā rehabilitētāja Silvija Berdņikova Višķu dienas aprūpes centra klientiem tā ir pirmā iepazīšanās ar šādu tehniku. ”Šī ir jauna pieredze un, kā redzams, visi dalībnieki ir apmierināti pēc šodienas nodarbībām, turklāt par piemiņu paliks pašdarinātās svecītes”, saka Silvija.

Sociālā dienesta Višķu dienas aprūpes centrā ik pa laikam notiek dažādas aktivitātes. Piemēram, centra klienti nodarbojas ar šūšanu, veido rotājumus eglītēm, notiek arī nodarbības virtuvē, savukārt šim pasākumam tika izcepta kūka. Kā atzīst sociālā darbiniece Svetlana Ņikitina, viņa redz, ka šāda veida pasākumi iet par labu pašiem klientiem, tādēļ nākamgad šādi pasākumi tiks rīkoti vēl.