Atkārtota pieteikšanās bērnu ar funkcionāliem traucējumiem deinstitucionalizācijas pakalpojumu saņemšanai Viļakas novadā

Viļakas novada ģērbonis

Latgales plānošanas reģiona projekta “Deinstitucionalizācijas pasākumu īstenošana Latgales reģionā” ietvaros Viļakas novada Sociālajā dienests piedāvā sociālās rehabilitācijas pakalpojumu sniegšana bērniem ar funkcionāliem traucējumiem.

Lai saņemtu sociālās rehabilitācijas pakalpojumus, vecākiem, neatkarīgi no to (ģimenes) statusa*, ir jāpiesaka bērni, kuriem ir noteikta invaliditāte, bērni ar funkcionāliem traucējumiem bērnu individuālo vajadzību izvērtēšanai un atbalsta plāna izstrādei Viļakas novada Sociālajā dienestā līdz 17.05.2019.

Projekta laikā :
• bērnam ir iespēja saņemt līdz 40 pakalpojuma reizēm pie vecāku izvēlēta speciālista. Ja vecākam nepieciešamais speciālists nav zināms, tad to nodrošina Sociālais dienests;
• vecāki un audžuvecāki var saņemt sociālās rehabilitācijas pakalpojumus – psihologa, rehabilitologa, fizioterapeita pakalpojumus vai iespēju apmeklēt izglītojošas atbalsta grupu nodarbības. Pakalpojumus var saņemt viens vai abi bērna vecāki, kopā nepārsniedzot 20 pakalpojuma reizes.

Deinstitucionalizācijas projekta mērķis ir palielināt ģimeniskai videi pietuvinātu sociālo pakalpojumu pieejamību bērniem ar funkcionāliem traucējumiem vai ārpus ģimenes aprūpē esošiem bērniem, kā arī sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu pieejamību dzīvesvietā personām ar garīga rakstura traucējumiem.

*Pieteikties var jebkura ģimene, neatkarīgi no to statusa/ekonomiskā un sociālā stāvokļa, kuriem ir bērni (līdz 18 gadiem) ar notieku invaliditāti.

Vairāk informācijas: Vita Prancāne, Viļakas novada sociālā darbiniece, t.:26534548, vita.prancane@vilaka.lv

Informācija sagatavoja Viļakas novada Sociālā darbiniece ģimenēm ar bērniem Vita Prancāne