Slovēņu žurnālisti viesojās Latgalē

2024.gada 14.februārī Latgales plānošanas reģionā viesojās Slovēnijas nacionālā dienas laikraksta Delo žurnālisti Gašpers Završniks un Juri Kosecu.

Tuvojoties Eiropas Savienības 20. Gadadienai, kad vienlaicīgi tika uzņemtas vairākas valstis tajā žurnālisti strādā pie padziļināta stāsta, kurā galvenā uzmanība tiek pievērsta izaicinājumiem, ar kuriem austrumu dalībvalstis ir sastapušās pēdējo divu desmitgažu laikā, kopš ir iestājušās ES. Viņu ceļojums veda cauri Polijai, Ungārijai, Čehijai, Igaunijai un, protams, arī Latvijai.

Viesojoties Latgalē, žurnālistu mērķis bija saprast, kādas ir pašreizējās demogrāfiskās tendences salīdzinot ar vēsturiskajiem modeļiem plašākā reģionā, izpētīt izaicinājumus un kā tie tiek risināti. Remigrācijas koordinatora darba pieredzes stāstus, par cilvēkiem, kuri pēc prombūtnes atgriežas Latvijā, lieliski papildināja Vladislavs Čižiks, kurš atgriezās dzimtenē 2020.gadā un uzsāka savu uzņēmējdarbību.

Slovēnijas žurnālisti Gašpers Završniks un Juri Kosecu informēja, ka sagatavotais materiāls tiks publicēts š.g. 1.maijā.