Notiks PSO tīklošanās diskusija Rēzeknē

25. janvārī Latgales vēstniecībā GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē, no plkst. 13.00 līdz 15.00 notiks tīklošanās pasākums/diskusija – Pilsoniskās sabiedrības organizācijas (PSO) – izaicinājumi un to nozīme reģionā.
Pilsoniski aktīva sabiedrība ir demokrātiskas valsts pamatvērtība. Mūsu un Jūsu darbs, iesaiste, līdzdalība un līdzatbildība veido sabiedrību un valsti. Šīs klātienes tīklošanās pasākums paredzēts tieši NVO sektora pārstāvjiem (jaunajiem līderiem), lai diskutētu par pilsoniskās sabiedrības organizāciju (PSO) izaicinājumiem, to nozīmi un ieguldījumu vietējās kopienas attīstības procesos, kā arī par PSO motivāciju -de/motivāciju iesaistīties savas kopienas attīstībā un rast atbildi uz jautājumu: “Vai PSO var būt mediators starp iedzīvotāju un vietējo pašvaldību?”
Pasākuma laikā meklēsim atbildes uz trīs galvenajiem jautājumiem:
  1. Kā palielināt PSO ieguldījumu vietējās kopienas attīstības procesos?
  2. Vai PSO var būt par mediatoru starp iedzīvotājiem un pašvaldību?
  3. Kā motivēt PSO iesaistīties savas kopienas sabiedriskajā dzīvē un attīstībā?
Aicinām reģistrēties līdz 23.01.24., tiešsaistes anketa – ej.uz/da_rēzeknē
Jautājumu gadījumā aicinām sazināties pa tālruni: +371 26030416 vai e-pastu: oksanasorocina@inbox.lv.
Informācijai:
Demokrātijas akadēmija ir iniciatīva, kuru realizē Latvijas nevalstiskās organizācijas – biedrība “Latvijas Lauku forums” sadarbībā ar Latvijas Pilsonisko aliansi, Dienvidlatgales NVO atbalsta centru, Kurzemes NVO centru, Valmieras novada fondu un Zemgales NVO centru, apvienojot organizāciju līdzšinējo pieredzi un ekspertīzi, kas gūta 20 gadu garumā NVO sektora un pilsoniskās sabiedrības stiprināšanas aktivitātēs, lai aktualizētu pilsoniskas sabiedrības un līdzdalības jautājumus un to nozīmi, kā arī reaģētu uz esošajiem izaicinājumiem. 
Demokrātijas akadēmiju īsteno biedrība “Latvijas Lauku forums” sadarbībā ar Latvijas Pilsonisko aliansi, Dienvidlatgales NVO atbalsta centru, Kurzemes NVO centru, Valmieras novada fondu, Zemgales NVO centru, kā arī sadarbības partneriem NVO un valsts pārvaldē. Demokrātijas akadēmiju finansē EEZ un Norvēģijas grantu programma “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.