LPR kopā ar Eiropas Komisiju diskutē par Eiropas Savienības ārējo robežu problēmjautājumiem

2024. gada 18. janvārī Igaunijas pilsētā Tartu notika Eiropas Komisijas (EK) diskusija par Eiropas Savienības (ES) ārējo reģionu problēmjautājumiem, kurā piedalījās arī Latgales plānošanas reģiona vadība – Attīstības padomes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs un administrācijas vadītāja/Latgales SEZ pārvaldniece Iveta Maļina-Tabūne.

Latvijas pozīciju aizstāvēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija: Sandis Cakuls – Valsts sekretāra vietnieks attīstības instrumentu jautājumos; Ilze Oša – Valsts sekretāra vietniece reģionālās attīstības jautājumos; Iruma Kravale – Attīstības instrumentu departamenta direktore.
Diskusiju vadīja Priidu Ristkoks, Igaunijas reģionālo un lauku lietu ministrijas Reģionālās attīstības departamenta vadītājs un Igaunijas Iekšlietu ministrijas Eiropas teritoriālā sadarbības biroja vadītāja Margarita Golovko.
Atbalstīt reģionus, kas robežojas ar Krieviju un Baltkrieviju, ir Eiropas Komisijas prioritātēs”, Latgales plānošanas reģionam vēlreiz apliecina Jeans-Pierre Halkins no Eiropas Komisijas.
@lpr.gov.lv

🇪🇺 🇪🇪 🇱🇻 Šodien, 18. janvārī, Igaunijas pilsētā Tartu notika Eiropas Komisijas (EK) diskusija par Eiropas Savienības ārējo reģionu problēmjautājumiem. 💬 Diskusijā piedalījās arī Latgales plānošanas reģiona vadība – Attīstības padomes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs un administrācijas vadītāja Iveta Maļina-Tabūne. 🗣️ Jautājām viedokli, iespaidus un nākotnes redzējumu EK pārstāvim Jean-Pierre Halkin pēc šodienas tikšanās ar Igaunijas un Latvijas delegācijām. #latgale | #latgalesplānošanasreģions | #europe #europecommission #tartu #tartuestonia

♬ original sound – Latgales plānošanas reģions

Savukārt Igaunijas kolēģi pēc tikšanās ar Eiropas Komisiju pauž viedokli par problēmjautājumiem, kas skar viņu valsti, kā Eiropas ārējās robežas teritoriju.

@lpr.gov.lv

🇪🇪 Igaunijas kolēģi pēc tikšanās ar Eiropas Komisiju pauž viedokli par problēmjautājumiem, kas skar viņu valsti, kā Eiropas ārējās robežas teritoriju. #latgale #latgalesplānošanasreģions #europecommission #europe #politics #europepolitics

♬ original sound – Latgales plānošanas reģions