9. maijā nāc Līvānos iepazīties ar “Meža savienības” parlamenta vēlēšanu 2024 kandidātiem

Jau 2024. gada 9. maijā plkst. 12:00 Līvānu 1.vidusskolas un Līvānu novada Kultūras centra pagalmā būs iespēja satikt “Meža savienības” parlamenta vēlēšanu 2024 kandidātus: Ezi Pūpēdi (1.saraksts), Laimes Lāci (2.saraksts), Čeizu Drošsirdi (3.saraksts), Zaķīti Bingu (4.saraksts) un Trusi Bultu (5.saraksts). Pasākuma “Eiropas pagalma svētki” ietvaros norisināsies teatralizēts uzvedums “Meža savienības” parlamenta vēlēšanas 2024, kas pašiem mazākajiem Līvānu novada iedzīvotājiem dos iespēju izzināt vēlēšanu procesu un palīdzēs izprast, kādēļ vēlēšanas ir nepieciešamas un kādēļ tajās ir jāpiedalās. Šī aktivitāte ir akcijas #EjamVisiBalsot! turpinājums Līvānu novadā.

Katrs no piecu sarakstu pārstāvjiem 9.maijā iepazīstinās ar savu vēlēšanu programmu, ņemot vērā viņa pārstāvētā saraksta nostāju. 1.sarakstu pārstāvēs Ezis Pūpedis, kurš par savu moto ir izvēlējies “Kas mans, tas mans, kas tavs – tas arī mans!” 2.sarakstu pārstāvēs Laimes Lācis ar moto “Kāpēc darīt, ja var nedarīt!” 3.sarakstu pārstāvēs Čeizs Drošsirdis, kura moto ir “Atnācu, ieraudzīju, uzvarēju!” 4.sarakstu pārstāvēs Zaķītis Bings ar moto “Mūžu dzīvo, mūžu mācies!” Un 5.saraksta galvenais runas vīrs ir Trusis Bulta, kurš par savu moto ir izvēlējies “Nē plastmasai, ēdīsim trušu kāpostus!” “Meža savienības” parlamenta vēlēšanu 2024 kandidātiem būs dots ierobežots laiks, lai izskaidrotu, kas tieši mainīsies turpmāko gadu laikā Meža savienībā, ja tieši viņš tiks ievēlēts – kādu solījumu viņš dod saviem vēlētājiem!

Savukārt jau šī gada 8. jūnijā paralēli Eiropas Parlamenta vēlēšanām Līvānu novadā norisināsies “Meža savienības” parlamenta vēlēšanas 2024, lai paši mazākie iedzīvotāji varētu piedalīties vēlēšanās un labāk izprastu vēlēšanu norisi. Balsošanas iecirkņi tiks izvietoti blakus esošajiem 8 vēlēšanu iecirkņiem Līvānu novadā, kuros bērni varēs atnākt un nodot savu balsi par vienu no favorītiem. Rosinot bērnus nepalikt vienaldzīgiem, ir plānots, ka šoreiz Eiroparlamenta vēlēšanās aktīvāk iesaistīties arī balstiesīgie ģiemenes locekļi.

2021. gadā biedrība “Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs” īstenoja projektu, kura ietvaros norisinājās akcija #EjamVisiBalsot! Tad norisinājās “Meža vēlēšanas 2021” paralēli pašvaldību vēlēšanām, kur novada paši mazākie vēlētāji varēja atdot savu balsi par vienu no 5 kandidātiem – Ezi Adatu, Čeizu Ķepu, Pūci Bubo, Pandu Andu un Zaķi Zibsni. 33% bērnu vecumā no 5 līdz 10 gadiem, kas dzīvoja Līvānu novadā, piedalījās “Meža vēlēšanās 2021”. Šajās vēlēšanās uzvarēja Panda Anda. Tad Līvānu novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Inta Raubiška atzina, ka daudzi vecāki ir devušies uz pašvaldību vēlēšanām, jo viņu bērni ir mudinājuši tajās piedalīties, lai paši varētu doties uz “Meža vēlēšanām 2021”. Arī vairāki vecāki apstiprināja, ka bērni ļoti vēlējās piedalīties un aiziet nobalsot, kā dēļ uz vēlēšanu iecirkņiem devās visi kopā. Arī 2024. gadā projekta īstenotāji cer, ka, bērnu mudināti, šajās vēlēšanās balstiesīgo vēlētāju aktivitāte pieaugs.

Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Informācijai: Oskars Zuģickis, DNVOAC koordinators, t.: 26565858, e-pasts: oskars@nvoc.lv