Daugavpilī notika Jauno līderu tīklošanās pasākums “Pilsoniski aktīvs cilvēks un ES!”

Trešdien, 10.01.2024.,  viesnīcas “Par Hotel Latgola” konferenču zālē (Ģimnāzijas ielā 46, Daugavpilī) norisinājās Jauno līderu un nevalstisko un pilsoniskās sabiedrības organizāciju (PSO) tīklošanās pasākums, ko organizēja Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs (DNVOAC).

Pasākuma sākumā, iepazīstoties tika izveidots tīkls, kurā dalībnieki dalījās savā personīgajā politiskā aktīvisma pieredzē, pēc kā dalībnieki aizpildīja “Līdzdalības bingo” testu, kurš ļāva vēl dziļāk izprast, – cik 2023. gadā katrs ir bijis pilsoniski aktīvs!

Savukārt pasākuma otrajā daļā, atraktīvi un kopīgi tīklojoties, tika izspēlēta “Eiropas vēlēšanu simulācijas” spēle, kas ļāva iejusties gan topošo Eiropas Parlamenta deputātu lomā, gan arī dažādās vēlētāju lomās. Vēlēšanas ir viena no pilsoniskā aktīvisma formām, ko iedzīvotājiem būs iespēja īstenot 2024. gadā 8. jūnijā, kad norisināsies Eiropas Parlamenta vēlēšanas, no Latvijas tiks ievēlēti deviņi deputāti.

Noslēgumā katrs dalībnieks nodefinēja 2024. gada personisko apņemšanos: būt pilsoniski aktīvam savas kopienas dzīvē! Paldies par līdzdalību, iesaisti, viedokļiem un aktīvu dalību!

Papildu informācija:
Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs
oksanasorocina@inbox.lv

Demokrātijas akadēmiju īsteno biedrība “Latvijas Lauku forums” sadarbībā ar Latvijas Pilsonisko aliansi, Dienvidlatgales NVO atbalsta centru, Kurzemes NVO centru, Valmieras novada fondu, Zemgales NVO centru, kā arī sadarbības partneriem NVO un valsts pārvaldē. Demokrātijas akadēmiju finansē EEZ un Norvēģijas grantu programma “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.