8.maijā Daugavpilī notiks Eiropas dienas koncerts

Eiropas dienas koncerts 2024. gada 8. maijā pl.  18.00

Ik gadus Eiropā 9. maijā svin Eiropas dienu, kas veltīta mieram un vienotībai Eiropā!

Tādēļ Vācijas Federatīvās Republikas vēstniecība Rīgā iepriekšējā vakarā aicina uz koncertu „Europe Day Concert“ Daugavpilī, lai svinētu 20 gadus kopš Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā 2004. gada 1. maijā.

Mēs priecājamies par iespēju kopā ar cilvēkiem Daugavpilī svinīgā un priecīgā koncertā svinēt Eiropas Savienību un dot savu ieguldījumu Ziemeļaustrumeiropas sirdī esošo pilsētu daudzveidībā.

Vēstniecība izvēlējās koncertam Daugavpili tāpēc, ka Latvijas otrajā lielākajā pilsētā sastopas daudzas kultūras, un pilsēta līdz ar to iemieso Eiropas integrācijas un akceptances ideālu. Šis koncerts akcentē pilsētas aktivitātes daudzveidības kontekstā, radot pozitīvu gaisotni tālu aiz pilsētas robežām.

Eiropas dienas koncerts būs brīvdabas koncerts, kas notiks Daugavpils Valsts ģimnāzijas un Vienības pamatskolas pagalmā. Ieeja visiem apmeklētājiem bez maksas.

Koncertā uzstāsies Jorans Šteinhauers, Daugavpils Sinfonietta, kā arī vietējie mākslinieki, piemēram Laura Bicāne un Arnis Slobožaņins.

Jorans Šteinhauers – dzimis Vācijā, kopš 2014. gada, kad viņš Eirovīzijas dziesmu konkursā pārstāvēja Latviju, pazīstams visā Latvijā – būs programmas vadītājs. Viņu ar Daugavpili īpašas attiecības saista jau sen – 2017. gadā viņš vadīja ambiciozu jaunatnes projektu, kura ietvaros šī reģiona jaunieši varēja radošā veidā paust savu perspektīvu saistībā ar mīļoto dzimto pilsētu. Šī projekta ietvaros radās dziesma “Draugavpils”.

Vēstniecība priecāsies par koncerta apmeklētājiem kuplā skaitā, priecīgu vakaru labā noskaņojumā un iespēju tikties ar daudziem cilvēkiem Daugavpilī!