Šonedēļ LKM tiks atklāta Jāņa Stara fotoizstāde “Klimats, Namībija un laime”

11. janvārī plkst.15.00 Latgales Kultūrvēstures muzejā tiks atklāta Jāņa Stara fotoizstāde “Klimats, Namībija un laime”. Lielformāta fotogrāfijās ir izklāstīts aizraujošs vēstījums par Āfrikas valstī Namībijā dzīvojošo himbu cilti. Izstādes atklāšanā būs iespēja satikt pašu fotogrāfiju autoru un dzirdēt viņa interesantu stāstu par himbām un viņu dzīves veidu.

Būdams aktīvs ceļotājs, J.Staris savus iespaidus iemūžina fotogrāfijās. Fotografēšana ir autora aizraušanās, kas ilgst jau 40 gadus un izstādē “Klimats, Namībija un laime” redzamie darbi ir tapuši pirms diviem gadiem trīs nedēļu ceļojumā pa Āfriku.

“Namībija ir diezgan tālu no Latvijas, taču mums ir arī gana daudz līdzīga, – saka darbu autors. –  Arī Āfrikā ir aktuāli ar klimatu, bioloģisko daudzveidību, ekoloģisku dzīvesveidu saistīti jautājumi. Vienu no Namībijā dzīvojošām ciltīm, kas nodarbojas ar lopkopību, prot dziedāt, dejot, skriet un lekt, sauc par himbām. Himbas nelido, nebrauc, nemazgājas, nesildās, neģērbjas, neskolojas, nepērk mantas, viņiem nav betona un stikla, elektrisku ierīču, viņi nepatērē fosilos resursus. Bet vai tāpēc himbas ir mazāk laimīgi par mums?”

Izstāde “Klimats, Namībija un laime” Latgales Kultūrvēstures muzejā būs skatāma līdz 18. februārim. Esiet laipni gaidīti!

Informāciju sagatavoja
Latgales Kultūrvēstures muzeja mārketinga speciāliste
Svetlana Dudarenoka
Talr.:64622464
Mob.talr.: 26047063
E-pasts: muzejs@rezekne.lv