Sologubu ģimene pārstāvēja Latgales remigrantu ģimenes svētku egles iedegšanas pasākumā Rīgas pilī

Latgales remigrantu kuplās ģimenes Rīgas Ziemassvētku egles iedegšanas pasākumā šogad pārstāvēja Sologubu ģimene no Krāslavas puses. Mamma Santa, tētis Antons un brašo dēlu pulciņš – Matīss, Samuēls un Kristiāns ieradās svinīgajā notikumā un kopā ar Latvijas Prezidentu Edgaru Rinkeviču un citām aktīvajām ģimenēm no visas Latvijas iedegtu svētku egli.

Prezidents E.Rinkevičs pēc pasākuma savā Twitter kontā rakstīja: “Tāds jampadracis Rīgas pilī notiek reti. Šodien bija tā reize. Uz eglītes iededzināšanu pulcējās Latvijas dižģimenes no daudziem Latvijas novadiem. Ar tādu enerģijas, jautrības un labestības lādiņu var mierīgi dzīvot visu nākamo gadu.

Sologubu ģimene intereses vadīti pirms daudziem gadiem Santa ar vīru devās uz Lielbritāniju strādāt, jo tā visi darīja. Bet pēc kāda laika atgriezās atpakaļ. Un tad atkal dzīve piespēlēja situāciju, ka bija jādodas darbos uz Vāciju, lai sapelnītu naudu studijām. Un tieši tur saprata, cik daudz priekšrocību un labumu viņi zaudē esot prombūtnē – daba, ekoloģiska pārtika, radu un ģimenes tuvums. Latvijas rudzu maizi un neaprakstāmi garšīgos kartupeļus nu jau ģimene bauda kopā ar saviem brašajiem dēliem Matīsu, Samuēlu un Kristinānu. Tā ir tik lieliska iespēja dažu minūšu laikā būt ārpus pilsētas kņadas un doties pastaigā svaigā gaisā. Latgale tiešām ir brīnišķīga vieta! Atgriežoties Santa Dzalbe-Sologuba kopā ar vīru radīja brīnišķīgu atpūtas vietu kempingu “Aimasas”, kas atrodas Kombuļu pagastā Krāslavas novadā.  “Mums pašiem ļoti patīk atpūsties pie dabas, tas arī ir iemesls, kāpēc mēs nolēmām izveidot tādu vietu, kur var atbraukt viesi klusumā, vienatnē, jo mums arī patīk klusums un vienatne – atpūsties un izbaudīt dabu. Vajadzīgs ir tikai gribasspēks. Latvijā ir ļoti daudz iespēju attīstīties – galvenais nevajag baidīties, vajag darīt!”, – saka Santa.