Aicina uz semināru Daugavpilī “Ēku energoefektivitāte. Kā samazināt enerģijas izmaksas?”

Lai sekmētu iedzīvotāju izpratni par daudzdzīvokļu un privātmājām energoefektivitātes uzlabošanas nozīmi, kā arī, kā samazināt siltumenerģijas izmaksas, Europe Direct Dienvidlatgale centrs sadarbībā ar Daugavpils pilsētas, Augšdaugavas novada domēm, valsts attīstības finanšu institūciju ALTUM un Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmumu 2023. gada 12. decembrī Augšdaugavas novada kultūras centrā “Vārpa” pl.: 15:00 rīko izskaidrojošu semināru “Ēku energoefektivitāte. Kā samazināt enerģijas izmaksas?”.

Pēc pagājušā gada datiem, rēķinot uz 10 tūkstošiem iedzīvotāju, Rēzekne valstspilsētu konkurencē ieņem otro vietu renovēto namu skaita ziņā, atpaliekot tikai no Liepājas, bet apsteidzot Rīgu, Jelgavu, Ventspili, Jūrmalu un Daugavpili. Pārliecinoši visvairāk nosiltināto māju Rēzeknē apsaimnieko “Rēzeknes namsaimnieks”, kura līdzšinējais vadītājs bija šobrīdējais Augšdaugavas novada domes izpilddirektors Pēteris Dzalbe.

Pasākumā klātesošos informēs par tādām tēmām kā:

🍃 aktuālās energoefektivitātes aktivitātes Latgalē
🍃 vai daudzdzīvokļu ēku atjaunošana atmaksājas?
🍃 Eiropas Savienības un valsts atbalstu energoefektivitātes pasākumiem
🍃 pašvaldību piedāvātās atbalsta iespējas energoefektivitātes paaugstināšanai
🍃 kā padarīt savu ikdienu energoefektīvāku?

Un uzklausīsim pieredzes stāstu par daudzdzīvokļu mājas atjaunošanu.

Savukārt, ALTUM Latgales reģiona vadītāja Vita Pučka klātesošos informēs par Attīstības finanšu institūcija ALTUM uzsākto jauno valsts atbalsta programmu daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes uzlabošanai.

Mājokļa siltināšana un renovācija ir aktuāls jautājums teju ikvienam iedzīvotājam, kas dzīvo daudzdzīvokļu mājā. Pēdējais gads iezīmējies ar energoresursu cenu pieaugumu, kas palielināja arī interesi par māju energoefektivitātes uzlabošanu. Pagājušā gada nogalē Attīstības finanšu institūcija ALTUM uzsāka jaunu valsts atbalsta programmu daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes uzlabošanai, kurā tiek iesniegti projekti un māju atjaunošanas process tuvākajos mēnešos tiks uzsākts. Vienlaikus šogad noslēdzas iepriekšējā ES fondu perioda programma, kurā kopumā ar ALTUM atbalstu tiek renovētas vairāk nekā 600 daudzdzīvokļu ēkas, granta veidā no ALTUM piesaistot 157.1 miljonu eiro.

Seminārs ir bezmaksas.

Līdz 11. decembrim plkst. 17:00 informē mūs par savu dalību seminārā. Aizpildi anketu     👉 ej.uz/energoseminarsEDD 👈


Aktuālo informāciju par Europe Direct Dienvidlatgale centra darbību un pakalpojumiem var uzzināt LPR tīmekļa vietnē www.lpr.gov.lv sadaļā Europe Direct Dienvidlatgale, Facebook @EuropeDirectDienvidlatgale. Europe Direct Dienvidlatgale centrs atrodas Saules ielā 15, Daugavpilī.

“EUROPE DIRECT Dienvidlatgale” centra darbību īsteno Latgales plānošanas reģions.

Papildu informācija: Oskars Zuģickis, “EUROPE DIRECT Dienvidlatgale” centra vadītājs,

e-pasts: oskars.zugickis@lpr.gov.lv