Radošākās dāvanas Rēzeknē un iespēja iepazīt jaunos māksliniekus labdarības bazārā “neskarts 2023”

Jau otro gadu Rēzeknē norisināsies Pirmssvētku labdarības mākslas bazārs “neskarts”, kura mērķis – atbalstīt jaunos mākslas talantus un sniegt Ziemassvētku iepirkšanās pieredzi ar pievienoto vērtību. Arī šogad vēl komercijas neskarta māksla iedzīvinās sen neskartu lokāciju – bijušo Rēzeknes ugunsdzēsēju depo, pasākumam norisinoties J.Tiņanova ielā 6, otrajā stāvā. Kopā septiņas dienas, no 21. līdz 23. un no 27. līdz 30.decembrim, tur tiks izstādīti MIKC Latgales Mūzikas un mākslas vidusskolas (LMMV) un Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles studentu darbi, kurus varēs iegūt apmaiņā pret ziedojumiem.

Tie, kas vēlas pirmie skart jauno mākslinieku veikumu, aicināti uz pasākuma atklāšanu 21.decembrī plkst.19.00, kad baudīt mākslu varēs īpaša muzikālā piedzīvojuma laikā. Uzstāsies mūziķis HENRII un grupa DISTRICT-9, savukārt LMMV Džeza un Tradicionālās mūzikas nodaļu pārstāvji vienosies kopīgā džema sesijā. Jāpiebilst, ka tiem, kas nepaspēs uz tirdziņu ierasties pirmie, nav jāpārdzīvo, jo ekspozīcija pasākuma gaitā tiks papildināta.

Mākslas bazārs noteikti nav tikai par andelēšanos – to varēs baudīt arī kā noliktavas tipa izstādi. Skulptūras, gleznas, dizaina priekšmeti, keramikas, un grafikas darbi. Instalācijas, projekcijas – būšana mākslas krāsām pildītajā skāvienā būs kraukšķīga pirmssvētku laika kultūras pieredze, kurā veldzēties no eglītēm un sniegavīriem pārpildītās kultūrtelpas. 29.decembrī plkst.19.00, tuvojoties pasākuma un gada izskaņai, notiks “Bazars par mākslu” diskusija, aktualizējot mākslas procesu nozīmību sabiedrībā. Savukārt bazāram noslēdzoties, 30.decembrī plkst.16.00, jaunie mākslinieki svinīgi iegūs par viņu darbiem saņemto ziedojumu urnas, dalīsies iegūtajā pieredzē, iespaidos un atziņās.

Pagaidām komercijas, noteikumu, ekspektāciju, sabiedrības uzslāņojumu neskarta – radoša, neierobežota un autentiska – tāda māksla sagaida bazāra apmeklētājus. Tādas dāvanas zem eglītes sagaidīs bazāra apmeklētāju draugus, radus un kolēģus. Un katrs ziedotājs, kurš izvēlēsies kādu mākslas darbu nest mājās, jaunajos māksliniekos iedrošinās dzīvot patiesumu, patiesumu pret sevi un savu mākslu, patiesumu pret savas mākslas cienītājiem. “neskarts” pasākumu koncepts radies, lai izceltu jaunos mākslas talantus Rēzeknē un Latgalē, sniegtu jaunajiem māksliniekiem publicitātes un neformālās izglītības platformu, kā arī iespēju saņemt atbalstu turpmākai talantu izkopšanai.

Ar plašāku informāciju par pasākumu un tā darba laiku var iepazīties Facebook lapā “Neskarts” vai Instagram profilā “neskarts.latgale”. Pasākumu organizē domubiedru apvienība “Neskarts pasākumu komanda” sadarbībā ar biedrību “Austrumlatvijas radošo iniciatīvu centrs”. Pasākums nebūtu iespējams bez tā atbalstītājiem un draugiem: Diānas Vasiļjevas, MIKC Latgales Mūzikas un mākslas vidusskola, SIA “Baibiņa”, SIA “Lūsēni”, SIA “Vilards”, SIA “BALTIKS EAST”, “Ausmeņa kebabs”, Valtera Murāna un “Nezināmā Rēzekne”.

Preses relīzi sagatavoja:
Evelīna Elksnīte,
“Neskarts pasākumu komanda” radošā direktore, komunikācijas speciāliste
Tel.nr.: +371 28395188
E-pasta adrese: e.elksnite@gmail.com