Jauno līderu un NVO sektora pārstāvju tīklošanās pasākums Latgalē: “Pilsoniskā aktīvisma formas un instrumenti”

🟠 2024. gada 15. janvārī Preiļu Kultūras namā, (Raiņa bulvāris 28, Preiļi) no plkst. 11.00 līdz 15.30 “Demokrātijas akadēmijas“* ietvaros notiks īpaši nevalstisko organizāciju pārstāvjiem u.c.interesentiem veidots pasākums “Jauno līderu un NVO sektora pārstāvju tīklošanās pasākums Latgalē: “Pilsoniskā aktīvisma formas un instrumenti””, ko rīko biedrība “Dienvidlattgales NVO atbalsta centrs” sadarbībā ar partnerorganizācijām visā Latvijā.

Pasākuma mērķis ir uzlabot zināšanas par pilsoniskā aktīvisma formām, metodēm un instrumentiem, kā arī stiprināt izpratni par demokrātiskās līdzdalības un iesaistes nozīmi pilsoniskās sabiedrības veidošanā, paaugstināt līdzdalības un iesaistes kapacitāti, motivējot iesaistīties savas kopienas sabiedriskajā dzīvē un kopienas attīstībā.

Mēs kopīgiem spēkiem meklēsim atbildes uz sekojošiem jautājumiem:

  1. Kā stiprināt izpratni par demokrātiskās līdzdalības un iesaistes nozīmi pilsoniskās sabiedrības veidošanā?
  2. Kā paaugstināt līdzdalības un iesaistes kapacitāti?
  3. Kā motivēt iesaistīties savas kopienas sabiedriskajā dzīvē un kopienas attīstībā?

Tīklojoties Mēs:

  • Veidosim pilsoniski aktīvā cilvēka portretu;
  • Iegūsim labās prakses piemērus no Latgales pilsoniski aktīvām biedrībām un to pārstāvjiem;
  • Uzzināsim par Iedzīvotāju Padomēm- kā līdzdalības un pilsoniskā aktīvisma instrumentu;
  • Izpētīsim vai Līdzdalības budžets ir pilsoniskā aktīvisma forma?

Reģistrējies šeit līdz 10.01.2024. plkst.12:00: ej.uz/PilsAktivisms

*-Demokrātijas akadēmija ir iniciatīva, kuru realizē Latvijas nevalstiskās organizācijas – biedrība “Latvijas Lauku forums” sadarbībā ar Latvijas Pilsonisko aliansi, Dienvidlatgales NVO atbalsta centru, Kurzemes NVO centru, Valmieras novada fondu un Zemgales NVO centru, apvienojot organizāciju līdzšinējo pieredzi un ekspertīzi, kas gūta 20 gadu garumā NVO sektora un pilsoniskās sabiedrības stiprināšanas aktivitātēs, lai aktualizētu pilsoniskas sabiedrības un līdzdalības jautājumus un to nozīmi, kā arī reaģētu uz esošajiem izaicinājumiem.

Demokrātijas akadēmiju īsteno biedrība “Latvijas Lauku forums” sadarbībā ar Latvijas Pilsonisko aliansi, Dienvidlatgales NVO atbalsta centru, Kurzemes NVO centru, Valmieras novada fondu, Zemgales NVO centru, kā arī sadarbības partneriem NVO un valsts pārvaldē.

Demokrātijas akadēmiju finansē EEZ un Norvēģijas grantu programma “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.