Lielbornes muižā nodota ekspluatācijā labierīcību māja un atjaunotais dzirnavu dīķis

Esam priecīgi paziņot, ka nodota sabiedrības lietošanai jaunuzceltā labierīcību māja un ūdens ņemšanas punkts, kā arī atjaunotais Lielbornes muižas dzirnavu dīķis.

Labierīcību mājā bez maksas ir pieejama sekojoša infrastruktūra: labiekārtotas tualetes, dušas un neliela virtuve. Tuvākajā laikā, sadarbībā ar Augšdaugavas novada pašvaldības iestādi TAKA, tiks uzstādīts bukletu stends, kurā būs pieejama tūrisma informācija par tuvāko apkārtni. Infrastruktūru ir aicināti izmantot gan vietējie iedzīvotāji, tuvāki un tālāki tūristi.

Ņemot vērā, ka caur Lielbornes muižu iet vairāki tūrisma maršruti: gan Velomaršruts Nr. 35Daugavas loki“, “Mežtaka, kā arī Lielbornes muiža un tās parks ir viens no populāriem Daugavas loku un reģiona apskates un atpūtas objektiem, ceram, ka apmeklētāji novērtēs papildu sniegtās ērtības, tai skaitā iespēju noskaloties un uzpildīt ūdens rezerves.

Lielisks papildinājums jau iepriekš izveidotajai parka infrastruktūrai ir atjaunotais dzirnavu dīķis, kurš jau kādu laiku priecē apmeklētājus. Dīķa atjaunošanu veicu SIA “Meliors Krauja” un kopējiem spēkiem ir izdevies atjaunot Bornes upes ielejā bijušo dzirnavu dīķi. Aicinam ciemos arī jūs!

Projekts “Lielbornes muižas atpūtas kompleksa infrastruktūras uzlabošana ieviešot atjaunojamās enerģijas avotus un dabai draudzības tehnoloģijas” īstenots LAD projekta Nr. 19-03-AL28-A019.2201-00007 ietvaros.

Avots: www.lielbornesmuiza.lv