Latgali iekļauj Centrālā Baltijas jūras reģiona programmā

Latgales plānošanas reģions (LPR) informē, ka Latgales reģionu tiek plānots pievienot Centrālā Baltijas jūras reģiona programmas 2021. – 2027. gadam (turpmāk – programma) teritorijai. Tāpēc programmas Vadošā iestāde 19. septembrī iepazīšanās vizītē apmeklēja Latgales reģionu.

Piedalījās arī pārstāvji no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Latgales plānošanas reģiona vadība, pārstāvji no pašvaldībām, augstākās un profesionālās izglītības iestādes.

Vizītes mērķis bija vairāk uzzināt par reģionu, tā attīstības stratēģiju, kā arī sniegt ieskatu par programmu, laika grafiku projektu konkursiem, apspriežot arī potenciālās projektu idejas.

Šobrīd programmas Vadošās iestādes vadītāja Merike Niitepold ir jau apmeklējusi Somijas reģionus – Etelä-Savo, Etelä-Karjala, Kymenlaakso, lai izrunātu, kādas iespējas programma piedāvā, aktivizējot šo reģionu dalību programmā.

@lpr.gov.lv

Latgales plānošanas reģions informē, ka Latgales reģionu tiek plānots pievienot Centrālā Baltijas jūras reģiona programmas 2021. – 2027. gadam (turpmāk – programma) teritorijai. Tāpēc programmas Vadošā iestāde 19. septembrī iepazīšanās vizītē apmeklēja Latgales reģionu. #latgale #latgalesplānošanasreģions #varamlatvija #attīstība #baltijasjūrasprogramma

♬ original sound – Latgales plānošanas reģions

“Tas ir jauns izaicinājums, programma ir konkurētspējīga. Jābūt gatavam startēt uzreiz un gatavoties laicīgi,” tā intervijā Latgales plānošanas reģionam min Anna Škabireva, VARAM Teritoriālās sadarbības nodaļas vadītājas vietniece.

Foto atskats uz vizīti, kas notika Marka Rotko Mākslas centrā.