Latgales jaunieši apmeklēja Eiropas Parlamentu Briselē

No 18. līdz 19. septembrim 36 Latgales jaunieši un jaunatnes lietu speciālisti apmeklēja Eiropas Parlamentu Briselē.
Europe Direct Dienvidlatgale centrs sadarbībā ar Eiropas Parlamenta deputātiem Daci Melbārdi  un Ivaru Ijabu deva iespēju jauniešiem no Latgales iepazīt vienu no galvenajiem demokrātijas, politikas un vērtību centriem Eiropā – Beļģijas galvaspilsētu Briseli.

Topošajiem Latgales politikas veidotajiem bija iespēja ielūkoties un izprast Eiropas Parlamenta deputāta darba ikdienu, kā arī iepazīt kultūras daudzveidību Beļģijā, kas lika secināt, ka jaunieši ir mūsu nākotne, tiem ir tālāk jāpārstāv visu Latgales un Latvijas jauniešu vērtības.
Pasākumā piedalījās jaunieši no Daugavpils un Rēzeknes Valsts ģimnāzijām, Daugavpils Tehnoloģiju vidusskola-liceja, Daugavpils Valstspilsētas vidusskolas, Līvānu 1. vidusskolas, Viļānu vidusskolas, Jaunsilavas un Preiļu pamatskolām, Līvānu jauniešu centra “Kvartāls”, Daugavpils un Latvijas Universitātēm, kā arī no reģiona jauniešu biedrībām.

Aktuālo informāciju par Europe Direct Dienvidlatgale centra darbību un pakalpojumiem var uzzināt LPR tīmekļa vietnē www.lpr.gov.lv sadaļā Europe Direct Dienvidlatgale, Facebook @EuropeDirectDienvidlatgale. Europe Direct Dienvidlatgale centrs atrodas Saules ielā 15, Daugavpilī.

Papildu informācija: Oskars Zuģickis, “EUROPE DIRECT Dienvidlatgale” centra vadītājs, e-pasts: oskars.zugickis@lpr.gov.lv

Foto ieskats jauniešu baucienā uz Eiropas Parlamentu: