Daugavpils Valsts ģimnāzijā un MIKC DDMV Saules skolā notiks pasākumi “Dzīvā bibliotēka”

24. novembrī Daugavpils Valsts ģimnāzijā un MIKC DDMV “Saules skola” notiks pasākumi “Dzīvā bibliotēka”, kopā ar Siguldas novada Kultūras centra “Devons” vadītāju Jolantu Borīti, kurai ir daudzgadīga pieredze kompleksu liela mēroga pasākumu (Cēsis 800 un Sigulda 800 svinības, Latvijas simtgades programma) plānošanā un organizēšanā, būs iespēja diskutēt par dažādām tēmām un izzināt sev būtiskus jautājumus kultūras jomā.

 

“Dzīvā bibliotēka” darbojas, kā mums ierasta bibliotēka, kur lasītāji var izņemt un lasīt grāmatas. BET! Ir tikai viena atšķirība – dzīvajā bibliotēkā grāmatas ir cilvēki ar īpašiem un neparastiem pieredzes stāstiem. Starp “lasītāju” un “grāmatu” veidojas dialogs par kultūru, tradīcijām, attieksmi, sajūtām, aizspriedumiem, uzskatiem, notiek savstarpēja emociju apmaiņa un jauni atklājumi. “Dzīvā bibliotēka” ir neformālās izglītības metode ar mērķi veicināt dialogu, mazināt aizspriedumus, lauzt sabiedrībā iesakņojušos stereotipus un veicināt izpratni par citādo un atšķirīgo.
Nāc un “Dzīvās bibliotēkā” ļaujies iedvesmas stāstos!
Pasākumu organizē Europe Direct Dienvidlatgale centrs.

Aktuālo informāciju par Europe Direct Dienvidlatgale centra darbību un pakalpojumiem var uzzināt LPR tīmekļa vietnē www.lpr.gov.lv sadaļā Europe Direct Dienvidlatgale, Facebook @EuropeDirectDienvidlatgale. Europe Direct Dienvidlatgale centrs atrodas Saules ielā 15, Daugavpilī.

Papildu informācija: Oskars Zuģickis, “EUROPE DIRECT Dienvidlatgale” centra vadītājs, e-pasts: oskars.zugickis@lpr.gov.lv