Daugavpils Vienības nama deju ansamblis “LAISMEŅA” aicina uz jubilejas koncertu

Daugavpils pašvaldības iestādes “Vienības nams” deju ansamblis “Laismeņa” svinēs  35. dzimšanas dienu, izdejojot koncertu “Vara saknēm zemītē, zelta ziediem mākoņos”, 6. maijā plkst. 17.00 Daugavpils Kultūras pilī. Koncertā piedalīsies 72 esošie un bijušie ansambļa dejotāji, kā arī jauniešu deju kolektīvs “Dancari” no Preiļiem un bērnu deju kolektīvs “Pienupīte” no Daugavpils. Ieeja koncertā bez maksas.

Laismeņa latgaliešu valodā apzīmē pašus pirmos gaismas starus, kas rītausmā parādās pie apvāršņa. Tieši tāds ir arī deju ansamblis “Laismeņa” – gaišs, prieka pilns un dzirkstošs. Latviešu skatuviskā tautas deja mums nav tikai brīvā laika pavadīšana, katra deja ir īpašs stāsts, kuru caurauž ne tikai mūzika un soļi, bet arī latviešu tautas dzīvesziņa, tradīcijas un ieražas. Mēs lepojamies ar savām saknēm un tieši dejas valodā vislabāk varam izstāstīt, kādas ir mūsu lielākās vērtības, kur mēs smeļamies spēku, atklājot arī to, cik daudzveidīgi mēs esam. Tomēr pāri visam ir mūsu mīlestība pret deju, skatuvi un skatītāju.

Koncerts ir īpašs, jo tajā satiksies dejotāji trīs “Laismeņas” paaudzēs. Jubilejas koncertam gatavojas ne tikai pamatsastāva dejotāji, bet arī divi bijušo “Laismeņas” dejotāju sastāvi, kuri vairākus mēnešus cītīgi gatavojas, lai kopā ar skatītājiem baudītu daudzpusīgu un aizraujošu programmu. Koncertā tiks izdejotas mūsu mīļākās dejas, tomēr esam sagatavojuši arī vairākus pārsteigumus skatītājiem.

Koncertā piedalās: Daugavpils pašvaldības iestādes “Vienības nams” deju ansamblis “Laismeņa” (mākslinieciskā vadītāja Diāna Soldāne, repetitors Dāvis Greļevskis) un bērnu deju kolektīvs “Pienupīte” (mākslinieciskā vadītāja Inese Zuģicka) un jauniešu deju kolektīvs “Dancari” (mākslinieciskā vadītāja Ilze Broka) no Preiļiem.

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Vienības nams” deju ansamblis “Laismeņa” dibināts 1988. gadā. Ansambļa mākslinieciskā vadītāja ir Diāna Soldāne, repetitors – Dāvis Greļevskis, koncertmeistars – Eduards Zariņš. Ansambļa dibinātāja un ilggadēja vadītāja bija Lilija Graudiņa, koncertmeistars – Valdis Graudiņš, savukārt vairākus gadus kolektīva vadību pārņēma dejotāja Ligita Stašāne. Gadu no gada aktīvā koncertdarbībā kolektīvs arvien vairāk tiecas uzlabot savu māksliniecisko sniegumu. No 2004. gada kolektīvs startē Latvijas deju kolektīvu A grupā, dejojot tik iemīļotās un krāšņās “zelta fonda” un jaunrades dejas.

Pasākuma laikā notiks filmēšana un fotografēšana.

Informācija: www.vienibasnams.lv, tālr. 65427552