Aicina uz informatīvu vebināru par Eiropas pensijām

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Eiropas nodarbinātības dienestu tīkla (EURES) konsultanti sadarbībā ar Eiropas Latviešu apvienību (ELA), Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru (VSAA) un Valsts ieņēmumu dienestu (VID) rīko vebināru “Strādāji ārvalstīs? Uzzini par savu pensiju!”. Vebinārs norisināsies 2023.gada 6. decembrī videokonferenču platformā  Zoom, sākums – plkst. 15.00 pēc Latvijas laika.

Piedalīties vebinārā aicināti Latvijas valstspiederīgie, kuri ir strādājuši, strādā vai plāno strādāt ārvalstīs un vēlas noskaidrot ar vecuma pensiju saistītus jautājumus. Vebinārā būs runa par tiesībām saņemt vecuma pensiju, ja darbs ir bijis vairākās valstīs,  par pensijas aprēķināšanu, ārvalsts pensijas pieprasīšanu, iedzīvotāju ienākuma nodokļa piemērošanu ārvalstīs piešķirtajām pensijām, kā arī par NVA un EURES atbalstu remigrantiem.

Vebināra tēmas:

  •  Tiesības uz pensijas piešķiršanu, ja darbs ir bijis vairākās valstīs
  •  Pensiju aprēķināšana
  •  Ārvalsts pensijas pieprasīšana
  •  Iedzīvotāju ienākuma nodokļa piemērošana ārvalstu pensijām

Nodarbinātības valsts aģentūra pastāstīs arī par atbalstu remigrācijai (konsultācijas par praktiskiem soļiem atgriežoties Latvijā).

Dalībai vebinārā aicinām pieteikties līdz 4. decembrim elektroniski – aizpildot pieteikuma anketu šeit: forms.gle/zMihLfSZG653Ruy29.  Dalība vebinārā ir bez maksas!

Pievienoties Zoom platformai vebināra norises dienā reģistrētais dalībnieks varēs, uzklikšķinot uz saites, kas tiks viņam nosūtīta. Lai piedalītos vebinārā, būs nepieciešams dators vai viedtālrunis ar interneta pieslēgumu. Austiņas ar mikrofonu un webkamera nav obligāta, jautājumus var uzdot Zoom platformas čatā.

Vairāk informācijas: nva.gov.lv