19. janvārī notika “Latgale TechGirls” atklāšanas pasākums sadarbībā ar “TestDevLab” Daugavpils biroju

“Latgale TechGirls” ir bezpeļņas organizācija, kas dibināta 2022. gada 22. jūlijā, izsludinot ikmēneša stipendiju 700 Eur apmērā jaunietēm, kuras apņēmušās studēt inženierzinātnes kādā no Latgales universitātēm vai augstskolām.

“Latgale TechGirls” ir “Riga TechGirls” māsu organizācija, kuras galvenais mērķis ir atbalstīt un iedvesmot meitenes un sievietes attīstīties inženierzinātņu un tehnoloģiju jomās, nodrošinot viņām pieeju dažādiem atbalsta pasākumiem un mācību programmām. Lai šo mērķi sasniegtu, atzīmēti trīs galvenie darbības virzieni:

1) Stiprināt Latgales sieviešu motivāciju, lai veicinātu sieviešu iekļaušanu ne tikai Latgales, bet arī Latvijas un starptautiskā līmeņa inženierzinātņu nozarēs.
2) Nodrošināt mācību iespējas meitenēm un sievietēm, lai veicinātu viņu digitālo prasmju attīstību. Noskaidrots, ka reģiona meitenes un sievietes ir ieinteresētas gan darbnīcās un tīklošanās pasākumos, gan mācību programmās, kas ļaus iegūt pamatzināšanas par tehnoloģijām.
3) Izveidot Latgales sieviešu kopienu, vai tā saucamo network, lai paplašinātu viņu iespējas darboties tehnoloģiju nozarē, it īpaši inženierzinātnēs. Lai panāktu šo mērķi, tiks rīkoti vairāki tīklošanās pasākumi jeb meet-ups Latgalē, kur satikt līdzīgi domājošas un motivētas sievietes, lai izveidotu atbalstošu un iekļaujošu kopienu.

Atklāšanas pasākuma pirmajā daļā tika apspriesta “Latgale TechGirls” organizācija un tās mērķi. Pasākuma otrajā daļā uzstājās četras brīnišķīgas runātājas – Elīna Šiškeviča no ”TestDevLab”, Anastasija Saranina no “WebHelp”, Lubova Lazdane no “SMD Baltic” un Alīna Karpeļceva no ”Shopify”. Sievietes pastāstīja par savu pieredzi un ceļu augšup pa tehnoloģiju karjeras kāpnēm. Tāpat tika apspriesti mīti un patiesības, kas valda mūsdienu tehnoloģiju pasaulē.

Ir jāatzīmē, ka jau pirmajā klātienes pasākumā piedalījās vairāk nekā 30 dalībnieces un dalībnieki. “Latgale TechGirls” izsaka pateicību “TestDevLab” par pasākuma organizēšanu un laipno uzņemšanu un brīvprātīgajām runātājām par viņu motivāciju!

Turpmākā informācija par organizācijas pasākumiem tiks publicēta tiešsaistē – “Latgale TechGirls” Facebook lapā: /TheLatgaleTechGirls un Instagram lapā: @latgaletechgirls .

Fotogrāfijas no pasākuma pieejamas ŠEIT.