Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljons rīkoja atvērto durvju dienu

2022.gada 26.maijā Lūznavas muižas parkā Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljons rīkoja atvērto durvju dienu, kurā ikvienam bija iespēja piedalīties militarizētās stafetēs, apskatīt Zemessardzes militāro tehniku un ieročus, kā arī baudīt lauka virtuvē gatavotu maltīti.

B96E2CBD-DBCF-4F15-B0D8-F7C2F2C13F8DJau ceturto reizi Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljons organizēja militarizētās stafetes “Atklāj sevī Latvijas sargu!”, kuru laikā Latgales vidusskolu jauniešiem bija iespēja izzinoši un lietderīgi pavadīt laiku. Paralēli sportiskajam garam, ikviens varēja aplūkot militāros transportlīdzekļus, iepazīt ieročus, ar kuriem ikdienā pilda dienestu un piedalās mācībās ne vien labi sagatavoti un apmācīti zemessargi, bet arī profesionālā dienesta karavīri.

Paralēli stafešu norisei bataljona komandieris pulkvežleitnants Oskars Omuļs Latgales pilsētu un novadu pašvaldību vadītājiem Lūznavas muižas “Kultūras šķūnī” rīkoja informatīvo tikšanos.

Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljons ir profesionālā dienesta apakšvienība, kas Latvijas pilsoņiem sniedz divas iespējas: kļūt par karavīru un veidot militāro karjeru dienesta vietā Latgalē, vai arī būt par zemessargu un militārās pamatzināšanas apgūt no darba vai mācībām brīvajā laikā.

Profesionālā dienesta apakšvienība Zemessardzes sastāvā veidota, lai stiprinātu Nacionālo bruņoto spēku reaģēšanas spējas, veicinātu efektīvu un visaptverošu valsts aizsardzības uzdevumu izpildi Latgales reģionā sadarbībā ar citām regulāro spēku un Zemessardzes vienībām, kā arī sabiedroto valstu vienībām.

Lai uzzinātu vairāk par dienesta iespējām Zemessardzes 36.kaujas atbalsta bataljonā: ZVANI 26676291, RAKSTI uz e-pastu dienests36kab@mil.lv.