Valsts prezidents apmeklē Balvu novadu. Uzsvars valsts drošībai un Latvijas solidārajam atbalstam Ukrainai

Šodien, 2. martā Valsts prezidents Egils Levits apmeklē Latvijas pierobežu – Gulbenes un Balvu novadus, lai piedalītos Nacionālo partizānu bruņotās pretestības atceres dienas pasākumos Stompakos un atbalsta mītiņā Ukrainai. Valsts prezidents Egils Levits uzsver valsts drošības nozīmīgumu un Latvijas solidāro atbalstu Ukrainai.

Šī gada 2. martā pirmo reizi Latvijas vēsturē tiek atzīmēta Nacionālo partizānu bruņotās pretestības atceres diena. Tās laikā Valsts prezidenta Egila Levita klātbūtnē Stompaku nometnes teritorijā Balvu novadā norisinās svētbrīdis un atceres pasākums, kura laikā tika atklāts rekonstruētais bunkurs-baznīca, kā arī piemiņas zīme Stompakos apglabātajiem nacionālajiem partizāniem.

Godinot nacionālo pretošanās kustību un vairojot zināšanas sabiedrībā par pretošanos okupācijas varām, arī vairākas Valsts prezidenta aktivitātes ir veltītas drošības jautājumiem – Valsts prezidents piedalās valsts aizsardzības mācības nodarbībā Gulbenes novada vidusskolā, kā arī apmeklē atbalsta mītiņu Ukrainai, kurā uzrunās Balvu un to apkārtnes iedzīvotājus. Latvijas Pašvaldību savienība 2. martā pulksten 18.00 rīko atbalsta mītiņus Ukrainai vairākās Latvijas pašvaldībās vienlaikus, aicinot iedzīvotājus paust solidaritāti Ukrainai.

Reģionālā apmeklējuma laikā Valsts prezidentam Egilam Levitam notiks tikšanās ar Gulbenes un Balvu novadu pašvaldību pārstāvjiem un uzņēmējiem, kuru laikā pievērsīsies tādiem tematiem kā enerģētiskā neatkarība un ilgtspēja, administratīvi teritoriālā reforma, situācija veselības aprūpes sistēmā u.c.

Kopā ar prezidentu pasākumus apmeklē Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns, zemkopības ministrs K.Gerhardam un citas amatpersonas.

Mediju programma: 

11.45 – Valsts prezidents Egils Levits piedalās valsts aizsardzības mācības nodarbībā Gulbenes novada vidusskolā.

15.30 – Valsts prezidents Egils Levits piedalās Nacionālo partizānu bruņotās pretestības atceres dienai veltītajos pasākumos. Stompaku purvs, Susāju pagasts, Balvu novads. 

18.00 – Valsts prezidents Egils Levits piedalās un uzrunā atbalsta mītiņa par Ukrainas brīvību dalībniekus. Balvu kultūras un atpūtas centrs, Brīvības iela 61, Balvi.