UAP Latgale projekta pārstāvji dalās pieredzē par tiešraides pasākuma rīkošanu

2021.gada 25.janvārī notika tiešsaistes seminārs “Digitālā mārketinga risinājumi tūrisma un kultūras apmeklējumu veicināšanai”, ko rīkoja META Advisory – vadošā biznesa konsultāciju, lobija un komunikāciju aģentūra Baltijas reģionā. Seminārā pieredzē par digitālo mārketinga rīku pielietošanu tiešraides pasākuma “Latgales diena 2021” organizēšanā tika aicināta dalīties Latgales plānošanas reģiona EEZ grantu projekta “Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Latgales plānošanas reģionā” (akronīms UAP Latgale) vadītāja Sarmīte Teivāne.

Digitālā transformācija norit visās nozarēs – arī kultūras, gan Rīgā, gan novados. Kā izveidot veiksmīgu pasākumu? Kāds ir pasākumu norises ekonomiskais pienesums pilsētām un kāda ir pirkumu statistika? Kā pareizi izmantot digitālā mārketinga risinājumus, lai kultūras pasākumi un tūrisma objekti savstarpēji papildinātu viens otru un piesaistītu apmeklētājus? Par to kopā ar Latgales plānošanas reģiona pārstāvi Zoom platformā diskutēja semināra dalībnieki – Dita Zemīte no Centrālās statistikas pārvaldes, Agnese Rozentāle, Grupas ASTRO’N’OUT menedžere un Līga Rubine, Biļešu Serviss valdes locekle; Biedrības “Kultūras un izklaides platformu apvienība valdes locekle. Semināru moderēja Armands Gūtmanis, Meta Advisory Latvija direktors.

Uzstājoties ar prezentāciju “Latgales plānošanas reģiona pieredze tiešraides pasākuma organizēšanā“, UAP Latgale projekta vadītāja Sarmīte Teivāne uzsvēra veiksmīga tiešraides pasākuma organizēšanas priekšnoteikumus un ieguvumus, kuri tika sasniegti, pirmo reizi organizējot tik apjomīgu tiešraides pasākumu kā “Latgales diena 2021”. Kā atzīmēja Sarmīte, vislielākais ieguvums ir jaunie kontakti un auditorija, kuri tika sasniegti šī pasākuma organizēšanas/norises laikā – jo, neskatoties uz Covid 19 ierobežojumiem, ir spēts rast radošus risinājumus un aizsniegt pavisam jaunu skatītāju auditoriju, kuri šo pasākumu varēja vērot tiešsaistē.

Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014.-2021.gada perioda programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” atbalstītais projekts ”Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Latgales plānošanas reģionā” ietvaros. Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai!
#EEANorwayGrantsLatvia, #EEANorwayGrants

Informācija:  uap.latgale@lpr.gov.lv, tālr. +371 29957750.