Eiropas Jaunais Bauhaus. Latgales pašvaldību speciālistus un interesentus aicina uz tikšanos ar Jāni Ķīnastu

 

Lai paplašīnātu Latgales pašvaldību speciālistu un iedzīvotāju prasmes un zināšanas par korporatīvo kampaņu NextGenerationEU un Jauno Eiropas Bauhaus un diskutētu par dažādām aktuālām Eiropas tēmām, Europe Direct Dienvidlatgale centrs 2022. gada 29. novembrī pl.: 10:30 Augšdaugavas novada Kultūras centrā “Vārpa” rīko pasākumu “Vecā Eiropa & Jaunais Bauhaus”, kuru moderēs pilsētvides plānotājs un dizainers, Cēsu Pluriversitātes kurators un oficiālais New Bauhaus vēstnieks Jānis Ķīnasts.

Eiropa nav tikai fakts, bet arī vēsturiski radies un vēl arvien aktīvi veidots stāsts. Par šo specifisko ģeopolitisko reģionu domājot kritiski, jāaplūko ne vien demokrātijas un citas Rietumu Pasaules piekoptās vērtības, bet arī krietna deva problemātiska mantojuma. Vecā Eiropa nav vienkārša un mūsu lēnā iekļaušanās atpakaļ nevar tikt steidzināta, taču vēl mazāk – aizkavēta. Šajā lekcijā meklēsim atbildes uz jautājumu, kā Eiropas Jaunais Bauhaus plāno transformēt Veco Eiropu, lai “zaļo kursu” iedzīvinātu praksē un visos līmeņos, sākot jau ar vietējo kopienu stiprināšanu un beidzot ar ilgtspējīgu demokrātisko procesu veidošanu,” saka pasākuma moderators Jānis Ķīnasts.

Atgādinām, ka līdz 2023. gada 19. janvārim atvērta pieteikšanās Jaunā Eiropas Bauhaus projektu atbalstam European Urban Initiative (EUI) programmā.

Interesentus aicinām līdz 28.11.22. reģistrēties pasākumam: ej.uz/EDDbauhaus

Aktuālo informāciju par “Europe Direct Dienvidlatgale” centra darbību un pakalpojumiem var uzzināt LPR tīmekļa vietnē www.lpr.gov.lv sadaļā Europe Direct Dienvidlatgale, Facebook @EuropeDirectDienvidlatgale.

Europe Direct Dienvidlatgale centrs atrodas Saules ielā 15, Daugavpilī. Kontakttālrunis saziņai: 654 23801.

Oskars Zuģickis, “Europe Direct Dienvidlatgale” centra vadītājs, e-pasts: oskars.zugickis@lpr.gov.lv